Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Muistelumaanantai -


2017

Vuosi sitten totesin burritojen olevan pimeän marraskuun pelastus, ja allekirjoitan tuon ajatuksen edelleen! Nämä jauheliha-maissiburritot ja kolmen sipulin salsa ovat ihan parasta viikonloppuruokaa. Pikkukokin innostuttua tortillailloista olemme tosi usein valmistaneet pieniin kätösiin sopivia tortillaveneitä. Välillä voitaisiinkin taas tarttua johonkin muuhun texmex-henkiseen, vaikka burritoihin tai sitten quesadilloihin.

Ohje täällä.

2016

Ah, tuorepuurot! Ihan liian harvoin teen tuorepuuroja ja vain ja ainoastaan siitä syystä, että illan touhuissa unohdan aina laittaa sen tekeytymään. Vaikka tuorepuuron valmistus on niin helppoa ja nopeaa, mutta minkäs teet kun on sama pää kesät ja talvet. Tarvinnee laittaa jääkaapin oveen ihan muistutuslappu, että "Tee tuorepuuro aamuksi", auttaisikohan se? Chia-banaani tuorepuuro on ollut vakkarini pitkän aikaan, joukkoon laitettavat kaneli ja kardemumma maustavat puuroa ihanasti ja ihan pikkuisen jouluisesti.

Ohje täällä.

2015

Voitaikinalevyistä valmistettavat jauhelihapasteijat ovat nopea iltapalaherkku. Voi- tai lehtitaikina on muuten sellainen vakiovaruste, jota olisikin hyvä löytyä pakkasesta lähes aina. Siitä pyöräyttää helposti ja nopeasti kaikenlaista pientä kivaa, jauhelihapasteijoiden lisäksi esim. juustotikkuja, feta-pinaattinyyttejä tai kinkkukierteitä.

Pasteijoiden ohje täällä.

2014

Tämä tässä on yksi ehdottomista luottokakkuresepteistäni, jota olen tehnyt monen monituista kertaa. Mustikkamarmoroitu rahkakakku on aina yhtä herkullinen, kaunis ja ihastuttava ja sopii juhlaan kuin juhlaan. Välillä olen vaihdellut vähän maitorahkan ja maustamattoman tuorejuuston suhdetta lisäämällä toista ja vähentämällä toista, mutta suurta väliä sillä ei ole, kumpaa tulee enemmän ja kumpaa vähemmän. Sydänvuoan käyttö on jäänyt vähemmälle ja kakku valmistuu nykyään ihan tuttuun pyöreään irtopohjavuokaan. Vaikka aika hauskahan tuo sydänkakku kyllä on!

Ohje täällä.

2013

Jahas, tässä sitä ollaan kauniin keittiövalaistuksen alla iltapalapizzalla. Rilla-iltapalapizzaksi nimeämäni tuotos on tehty Vaasan Lapin Rilla -rieskaan, en tiedä onko kyseistä tuotetta enää kaupoissa myynnissä. Mutta idea on aika kiva, pizzaa kun harvoin tulee tehtyä nopeasti iltapalaksi, mikäli tahtoo pohjan väkertää itse. Siksi kaikki hyvät korvikkeet pizzapohjalle ovat ainakin meidän taloudessa kysyttyjä. Rieskathan toimivat tässä tehtävässä hyvin, samoin tortillalettuja on joskus tullut kokeiltua pizzapohjana ja erilaisia leipiä tietysti myös. Kypsän pizzasen päälle ripoteltavat pinaatti ja raejuusto keventävät kivasti iltapalaa.

Ohje täällä.

2012

Kelmeiden kuvausvalojen sarja jatkuu. Tässä ovat juuressipsit, ihana ja helppo naposteluidea, joka ei pääse ihan oikeuksiinsa tässä kellertävässä kuvakokonaisuudessa. Juuressipsejä pitäisi aivan ehdottomasti tehdä useammin. Pellille voi viipaloida vaikka mitä juuresta, ja erityisesti näin talven sesonkiaikaan juureksia kannattaisi hyödyntää runsaasti. Näitä voisimmekin tehdä pikkukokin kanssa ensi viikonloppuna yhdessä!

Ohje täällä.

2011

Nuudeli-katkarapusalaatti on blogin alkuaikojen tuotoksia. Se oli aikanaan varsinainen vakkaritarjottavani, jota valmistin moniin eri illanistujaisiin. Nyt ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä, luultavasti vain koska ohje on päässyt unholaan. Epäilen muuten, ettei reseptin paprikamäärä (3 kpl!) voi millään pitää paikkansa, muutenhan salaatti olisi pelkkää paprikaa täynnä! Yksi kappale riittänee.

Ohje täällä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus