Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Iltapalaksi jauhelihapasteijoita



Tänä syksynä ruokatrendien aallonharjalle on noussut vanha kunnon lihapiirakka ja erityisesti se koko pellin leveydelle tehtävä lihapiirakka. Nyt on ihan pakko kröhäistä ja muistuttaa, että tässä blogissa sitä muuten valmistettiin jo lähes vuosi sitten, anopin erinomaisella perinneohjeella. Kannattaa käydä tsekkaamassa täältä!

Nopeampi versio vähän jostain lihapiirakan suuntaisesta on jauhelihapasteija. Meillä aina välillä väännetään kättä siitä, mitä oikein pitäisi olla iltapalaksi, kun leipääkään ei aina jaksa mussuttaa. Välillä kädenväännön voittaa terveellisyys ja teemme salaattia tai smoothieta, välillä ei-niin-terveellinen roskaruoka (kauhea sana muuten tuo roskaruoka kun oikein miettii, eihän epäterveellinenkään ruoka nyt mitään roskaa ole). Jauhelihapasteijat tippuvat kai tuohon jälkimmäiseen kategoriaan, mutta hyvä välillä niinkin. Olivat kauhean hyviä iltapalaherkkuja! Pari pasteijaa mussutettuaan sitä köllähti oikein tyytyväisenä vatsan viereen nukkumaan.

Jauhelihapasteijat


500 g voitaikinalevyjä

pala purjoa
1/2 paprika
n. 200 g jauhelihaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
ripaus chiliä
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa

pinnalle
siemeniä (seesami / unikko / pellava)

Sulata voitaikinalevyt ja valmista sillä aikaa täyte. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuutioi paprika pieneksi. Kuullota purjoa ja paprikaa hetki pannulla öljyssä ja lisää jauheliha. Paista kypsäksi. Lisää mausteet, ranskankerma ja kananmunien valkuaiset hieman vatkattuina. Sekoita tasaiseksi.

Jaa voitaikinalevyt puoliksi ja kauli niitä aavistuksen verran ohuemmiksi. Laita täytettä taikinaneliöiden sisään (älä laita liikaa, muuten pasteijat eivät pysy kiinni). Taita kolmioiksi ja painele reunat huolellisesti kiinni. Sekoita keltuaisten joukkoon tilkka kylmää vettä ja voitele leivonnaiset seoksella. Ripottele pinnalle haluamiasi siemeniä.

Paista pasteijat 225 asteessa noin 10-12 minuuttia.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus