Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Makeaa joulunodotusta: Pekaanipähkinä-siirappimuffinsit



Kaupallinen yhteistyö: Dansukker

Reilu kuukausi jouluun. Kynttilät ja jouluvalot ovat löytäneet tiensä koteihin, lumipeite ei ihan vielä. Pienin askelin sitä huomaa ottavansa joulua vastaan, suunnittelevansa joululahjoja, aaton ruokailua, joulukonsertteja, joihin voisi osallistua. Joulussa parasta onkin sen odotus, se kutkuttava tunne, joka nousee rinnan alle aina kun jokin joululaulu vie ajatukset lapsuuteen tai ensimmäiset jouluiset maut valtaavat kielen. Siksi joulutunnelmasta kannattaa nauttia pikkuhiljaa. Kuunnella aamuruuhkassa istuessaan se itselle tärkeä joululaulu. Nauttia jouluherkkuja jo marraskuun pimeydessä. Pieniä joulumuistoja voi rakentaa jo pitkälti ennen aattoiltaa.

Minulle pienet jouluiset hetket muodostuvat juurikin joululauluista sekä lisäksi leipomisesta. Varsinaiset jouluruoat jätän mielelläni sinne jouluaaton ja -päivän juhlapöytiin, mutta jouluiset leivonnaiset kuuluvat ehdottomasti joulunalusaikaan. Viikonloppuisin meillä leivotaankin usein, joulukuun lähestyessä erityisesti jouluisia makuja. Pikkukokille joululeipominen tarkoittaa lähes aina piparkakkuja, mutta äiti toivoo välillä jotain muuta. Tykkäämme molemmat kovasti muffinseista (erityisesti, koska niitä on neljävuotiaan kanssa nopea ja helppo leipoa), joten niistä on kiva varioida jouluisia versioita. Yksi ehdottomasti parhaimmista muffinseista pitkiin, pitkiin aikoihin on pekaanipähkinöillä höystetyt siirappimuffinsit. Näihin muffinseihin makua antavat kaneli ja kardemumma sekä Dansukkerin lempeästi voitoffeelta maistuva Vaalea Luomusiirappi. Postaus onkin tehty kaupallisessa yhteistyössä Dansukkerin kanssa.


Vaikka parveke on laitettu jo talviteloille, kaunis marraskuun sunnuntai kutsui nauttimaan kahvit ja muffinsit sinne. Vähän vilttiä ympärille ja siirappimuffinsit kouraan - makeita joulumuistoja syntyy ilman sen suurempaa stressiä.

Ja pakko vielä vähän hehkuttaa, nämä olivat siis oikeasti ihan taivaallisen hyviä! Olen muffinseja valmistanut elämäni aikana monta kymmentä erilaista sorttia ja nämä menivät heittämällä ainakin viiden parhaimman joukkoon. Vaalea siirappi maustaa ihanasti sekä muffinsit että kuorutteeksi tulevan kanelisen tuorejuusto-kermavaahdon. Muuta makeutusainetta et näihin muffinseihin siis tarvitse. Kaneli ja kardemumma vihjaavat juuri sopivasti joulusta, mutta eivät liikaa.

Vaalea Luomusiirappi oli ihana uusi tuttavuus, jota suosittelen lämpimästi leivontaan. Kuulemma tuote toimii myös sellaisenaan makeaksi kastikkeeksi, täytyypi testata esim. vohveleiden seurana. Haa, jouluvohvelit... Siinäpä seuraava makea hetki meidän joulunodotukseen.


Pekaanipähkinä-siirappimuffinsit
12 kpl

150 g voita
2 dl Dansukker Vaalea Luomusiirappia
2 kpl kananmunia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
2 dl turkkilaista jogurttia

kuorrute
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Dansukker Vaalea Luomusiirappia
1 tl kanelia

koristeluun pekaanipähkinöitä

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa voisula, siirappi ja kananmunat keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon rouhitut pekaanipähkinät. Lisää ne sekä turkkilainen jogurtti taikinaan.

Nosta taikina lusikalla muffinsivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Kun muffinsit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, siirappi sekä kaneli. Pursota kuorrute muffinsien päälle. Koristele pekaanipähkinöillä.

Käy kurkkaamassa lisää jouluisia reseptejä Dansukkerin Joulun makeimmat muistot -sivulta
Makeaa joulunodotusta meille kaikille!
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus