Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Syksyn helpoin suppilovahverokeitto



Vieläkö sieniä löytyy metsästä? Olen täysin sieninoviisi mitä tulee sienten poimimiseen, syön niitä oikein mielelläni, mutta sienimetsällä en ole käynyt kertaakaan. Iso puute, joka täytyy todellakin korjata vielä joskus. Tällä hetkellä tyydyn siis toisten poimimiin metsän antimiin. Sainkin ilokseni pari viikkoa sitten ison pussillisen suppilovahveroita tuliaisina. Suunnittelin ensin valmistavani niistä maailman parasta suppilovahverocarbonaraa, mutta tulinkin toisiin aatoksiin ja tein elämäni ensimmäisen sienikeiton!

Koska sekä apu- että pikkukokki katsoivat sienikeittoani nenäänsä nyrpistäen, sain syödä koko kattilallisen tätä herkkua ihan itsekseni. Eikä haitannut yhtään! Kermainen suppiskeitto oli maultaan ihanan lempeä, ja mikä parasta, myös erittäin helppo valmistettava. Keitto oli noin vartissa valmis. Varsinaista syksyn pikaherkkuruokaa siis!


Suppilovahverokeitto

1 sipuli
1,5 l suppilovahveroita
50 g voita
2 tl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
persiljaa

Hienonna sipuli. Rouhi suppilovahveroita halutessasi aavistuksen pienemmäksi. 

Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulia hetki. Lisää joukkoon sokeri ja suppilovahverot. Kääntele tovin, kunnes sienet pehmenevät ja menevät vähän kasaan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehahtaa ja lisää kerma. Keitä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. 

Mausta mustapippurilla ja suolalla, tarkista maku. Ripottele lopuksi pinnalle hienonnettua persiljaa.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus