Kun lempeä suppilovahvero ja rapea pekoni yhdistyvät pastan ja kerman kanssa, on makunautinto valmis. Suppilovahveroiden sesonki on vasta käynnistymässä, sillä suppis on myöhäinen sieni, jonka pääsato tulee vasta öiden kylmettyä. Sieni tuo tuhtiin Pasta carbonaraan sopivasti pehmeyttä ja keveyttä.
Jos sienet eivät innosta, ohjeesta saa halutessaan myös aivan erinomaista perus carbonaraa jättämällä vain suppilovahverot pois pastasta. Suppilovahveroista olen valmistanut pastaa myös viime syksynä, ohje löytyy täältä.
Suppilovahverocarbonara
kahdelle1 l tuoreita suppilovahveroja
200 g spaghettia
1 pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl ruokakermaa
2 keltuaista
1,5 dl parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa
persiljaa hienonnettuna
parmesaania
Paahda suppilovahveroita hetki pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut.
Keitä spaghetti runsaassa vedessä ja suolassa juuri ja juuri kypsäksi.
Paista pekonit 200-asteisessa uunissa uunipellillä leivinpaperin päällä tai uunivuoassa. Näin vältät ylenpalttista rasvan hajua keittiössä plus että pekonista irtoava rasva jää pääosin uunivuokaan.
Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää paistetut tuoreet sienet. Ota kypsät pekonit uunista ja suikaloi ne pienemmäksi. Lisää joukkoon.
Sekoita kulhossa kerma, keltuaiset, parmesaani ja mausteet.
Valuta pasta ja sekoita se pekoni-sieniseoksen kanssa. Kaada kerma-munaseos kuuman pastan joukkoon. Sekoita käännellen. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa sekä parmesaania. Tarjoa heti.
Oi mikä herkku! Suppiksia ja pekonia. <3
VastaaPoistaSoppii niin mainiosti yhteen <3
PoistaNam, ihana kombo! olipa ONNI että työkaveri yllätti mut tänään suppispussillisella.. pitää vaan hakea lisää pekonia kaupasta ;)
VastaaPoistaOnnea on sienipussukoita jakelevat työkaverit :)
PoistaMinäkin haaveilin tänään Carbonarasta. Mutta tämähän on ihan tuplasti parempi versio! :)
VastaaPoistaTuplasti, ellei jopa triplasti ;)
Poista