Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mustikkamarmoroitu rahkakakku



Olin nähnyt kuvia tästä marmoroidusta kakusta jo useammassa eri paikassa ja kädet ihan himoitsivat päästä testaamaan, onnistuisinko itsekin taikomaan tällaisen marmoripinnan. Ja onnistuihan se, hiphei! Kaunis mustikkamarmori tekee kakun pinnasta todella houkuttelevan näköisen. Mustikan maku ei tule esiin kovin voimakkaana, vaan aina sattumina sen mukaan millainen marmoripala suuhun sattuu. Kakun voi tehdä ihan puhtaasti juustokakkuna, mutta tässä versiossa juustoa on vain pieni osa ja pääasiallisesti kakku koostuu rahkasta. Näin ollen se on hieman kevyemmän oloinen eikä ihan niin tuhti. Maustettujen rahkojen ystävänä mieleeni tuli myös maustaa kakku esim. sitruunan- tai vaniljanmakuisella rahkalla. Ensi kerralla sellainen versio siis. :)


Mustikkamarmoroitu rahkakakku


pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

täyte
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelysjauhoja 
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

pinta
1 dl pakastemustikoita
1 rkl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun ja reunoilta voidellun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija n. 24 cm).

Sekoita täytteen ainekset vatkaimella ja kaada seos vuokaan.

Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkaseosta laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta pitämällä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vetämällä sillä raitoja. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia.

Anna vuoan jäähtyä hetki. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Kakku saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja tarjoile viileänä.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus