Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pikkupurtavaa juhlapöytäänNäin kolmen kuukauden jälkeen onkin hyvä muistella pikkukokin 1v-juhlia ja julkaista vielä yksi juhlatarjottava kyseisistä kesäkemuista. Vähän jälkijunassa, tiedän. En näitä kuitenkaan voi jättää jakamattakaan, sillä niin superhyviä pikkupurtavia olivat! Resepti on Annin Uunissa -blogista.

Olen aina pikku paniikissa, kun pitää tehdä jotain suolaisia tarjottavia juhliin. Tekee mieli kokeilla jotain uutta, mutta sitten ei vaan keksi mitä. Feta-pinaattipiirakkaa olen tehnyt aikaisemminkin (ohjeet täällä ja täällä), ja se on aina maistunut tosi hyvältä. Muffinsivuokiin upotetut lehtitaikinalevyt toivat kivaa vaihtelua tutulle makuparille! Jotain uutta ja jotain vanhaa siis :) Nyytit oli todella helppo valmistaa ja kauniita tarjota. Täydellisiä suolaisen juhlapöydän tarjoiluja siis.

Eikä tietenkään vaan juhlapöydän, kyllä näin syksyisenä tiistai-iltanakin mussuttaisin mielelläni pari tällaista herkkua. Huomenna lehtitaikinaostoksille?


Feta-pinaattinyytit

16 kpl

8 lehtitaikinalevyä

150 g pakastepinaattia
200 g kermaviiliä
3 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
1 sipuli
100 g fetajuustokuutioita
8 kirsikkatomaattia
2 dl emmentajuustoraastetta

Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan. Jaa sulaneet levyt puoliksi ja painele neliöt muffinsipellin aukkoihin. Jos et omista muffinsipeltiä, käytä paperisia muffinsivuokia kaksi päällekäin. Taikinan kulmat saavat jäädä töröttämään ylös vuoista.

Hienonna sipuli ja jaa jokaise nyytin pohjalle. Laita pari fetakuutioita nyyttien pohjalle. Sekoita pinaatti, kermaviili, munat ja mausteet kulhossa. Täytä nyytit pinaattiseoksella. Ripottele päälle emmentaljuustoraastetta. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele puolikkaat nyyttien päälle.

Paista feta-pinaattinyyttejä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja nosta vuoista tarjolle.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus