Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Vuokaruokaa tonnikalastaMeidän arkiruoat ovat valmistuneet viime viikkojen ajan vuoissa. Makaronilaatikkoa, broileripastavuokaa, peruslasagnea ja kesäkurpitsalasagnea. Vuokaruoat ovat siitä kivoja, että ne on yleensä helppo valmistaa ja samalla kerralla tulee isompi satsi, josta syödään pari päivää ja saadaan vielä pakkaseen pikkukokille pari satsia. Uusin tulokas vuokaresepteihimme on tonnikala-spaghettivuoka, joka toikin kivaa vaihtelua. Periaatteessa ihan tonnikalapastaa tomaattikastikkeessa, mutta vain vuoassa valmistettuna. :)

Tonnikalasta kun puhutaan niin helposti tulee pohdittua, voiko sitä nyt ostaa vai onko tonnikala oikeasti uhanalainen. Uusimmasta Me Naiset -lehdestä bongasin tiedon, että MSC-merkinnällä varustetut tonnikalapurkit takaavat, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla. Seuraavalla kerralla kaupan tonnikalahyllyllä siis katse tarkasti purnukoiden kylkeen ja varmistus, että MSC-sertifiointi löytyy.

Ja sen jälkeen eikun vuokailemaan! :)

Tonnikala-spaghettivuoka


400 g spaghettia
2 prk tonnikalaa öljyssä
800 g yrttistä tomaattikastiketta
4 dl juustoraastetta
3 tl oreganoa
rouhittua mustapippuria
kourallinen kirsikkatomaatteja
hienonnettua lehtipersiljaa

Keitä spaghetti. Levitä puolet spaghetista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala ja puolet tomaattikastikkeesta ja juustoraasteesta. Ripottele päälle oreganoa ja mustapippuria. Lisää toinen kerros spaghettia, kastiketta ja juustoraastetta. Pane pinnalle puolitetut kirsikkatomaatit. Mausta pinta vielä oreganolla ja pippurilla. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele valmiin vuoan päälle hienonnettua lehtipersiljaa.

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Nyt näyttää hyvältä! Tätä teenkin tässä joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kannattaa kokeilla! Helppoa, nopeaa ja hyvää :)

   Poista
 2. Ei MSC-sertifikaatti välttämättä takaa mitään:
  http://www.theguardian.com/environment/2011/jan/06/fish-marine-stewardship-council

  Harmi sinänsä, koska itsekin tonnikalasta pidän ja haluaisin kovasti sitä syödä. Ei tämmöinen vuoka vaan maistu samalta makrillista tehtynä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus, onpa ikävä lukea! Toivoisi niin että nämä eko-sertifikaatit olisivat luotettavia, sillä meidän kuluttajien on muuten melko vaikea tietää ostamiemme ruokien ja raaka-aineiden alkuperästä. Tonnikalasta pidän minäkin, mutta täytyy myöntää että käyttö on viime vuosina vähentynyt, koska en ole ollut ihan varma miten uhanalainen tuo tonnikalan tilanne todella on.

   Poista

Follow @hellajahoukutus