Uuden kodin myötä on ollut ihan toista maata kutsua ystäviä ja tuttuja kylään. Entisessä pikkukaksiossamme mahtui hädintuskin neljä ihmistä saman pöydän ääreen ja joka paikka oli ääriään myöten täynnä tavaraa. Täällä meillä on isot kuuden hengen pöydät sekä sisällä että terassilla, ja vaikka keittiöni on itse asiassa nykyään pienempi kuin ennen, se on saareketta lukuun ottamatta avoin olohuoneeseen ja ruokailutilaan päin. Keittiössä on siis kiva kokkailla kun muut istuvat sohvalla tai pöydän ääressä juttelemassa. Tilaa on enemmän ja emännöinti paljon mukavampaa.
Olemmekin kutsuneet paljon enemmän vieraita kylään kuin ennen. Viime sunnuntaina meitä istui pöydän ääressä kuusi aikuista ja kolme lasta. Ihania ystäviä ja pikkukokin kavereita. Valmistin tarjoiluksi kasan omatekoisia hot dog -sämpylöitä, joita en ollutkaan aikaisemmin koskaan leiponut. Sämpylät olivat todella hyviä, ihanan kuohkeita ja maistuvia. Kaupan pullamössöhodarit ovat kyllä joltain aivan toiselta planeetalta, kun näihin vertaa. Hodareitten väliin laitoimme erilaisia mausteisia makkaroita, sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia, punasipulisilppua, kuivattua sipulia, srirachaa ja "itse tehtyä" aiolia (1,5 dl valmista majoneesia, 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna sekä ripaus suolaa ja mustapippuria). Kylkeen kasa uunissa paahtuneita perunoita.
Sunnuntai, pöytä täynnä ystäviä ja kasa hodareita. Voiko parempaa olla <3
Hot dog -sämpylät
20-25 kpl5 dl maitoa
50 g hiivaa
4 kananmunan keltuaista
150 g voita sulatettuna
1,5 rkl sokeria
2 tl suolaa
13-14 dl vehnäjauhoja
päälle
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä
2 rkl seesaminsiemeniä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, keltuaiset, voisula, sokeri ja suola. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittaen ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella kunnes se on kimmoisaa. Peitä taikina-astia keittiöliinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin tunti.
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa hetki. Jaa taikina puoliksi ja leikkaa kummatkin puolikkaat n. 10-12 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkulaisia, noin 10 cm mittaisia sämpylöitä ja nosta uunipellille. Anna kohota liinan alla vielä 30-45 minuuttia.
Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylöiden pinnat seoksella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.
Pitää vielä kehua tätä reseptiä, hyviä tuli! Piti tosin tehdä porkkana-juustosämpylöitä, mutta unohdin porkkanat ja juuston joten tällä reseptillä mentiin :)
VastaaPoistaHahah, pikku unohdus siis :D Hyvä, että maistuivat näinkin.
Poista