Valmiista voi- ja lehtitaikinasta saa taiottua nopeasti ja helposti tarjoiluja illanistujaisiin, kahvipöytiin tai ihan vaan omaksi iltapalaksi. Levyjen päälle tai väliin vaan erilaisia juustoja, kinkkua, salamia, lohta, kasviksia ja/tai mausteita ja levyt neliöiksi, kolmioksi, taskuiksi, hyrriksi - variaatioita on vaikka kuinka! Tällä kertaa meillä mentiin ihan perus kinkku-juusto -yhdistelmällä. Lehtitaikinakierteet maistuivat parhaalta juuri uunista nousseena, mutta kyllä näitä mussuteltiin meillä vielä pari seuraavaakin iltaa.
Kinkkukierteet
lehtitaikinalevyjä
tomaattipyreetä
kinkkusuikaleita
kinkkusuikaleita
oreganoa
suolaa
pippuria
juustoraastetta
kananmuna
Sulata lehtitaikinalevyt ja levitä niille tomaattipyree, kinkkusuikaleet, mausteet ja juustoraaste. Rullaa taikinalevy rullalle lyhyestä sivusta ja leikkaa rullasta viitisen palaa. Levitä kierteet levinpaperin päälle uunipellille, voitele munalla ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
kananmuna
Sulata lehtitaikinalevyt ja levitä niille tomaattipyree, kinkkusuikaleet, mausteet ja juustoraaste. Rullaa taikinalevy rullalle lyhyestä sivusta ja leikkaa rullasta viitisen palaa. Levitä kierteet levinpaperin päälle uunipellille, voitele munalla ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Voi juma, "skinkrullar" oli mun laspuuden juhlabuffapöydän suosikki, jota aina halusin mamman kanssa tehdä kaikkiin meidän kekkereihin. En ole vuosiin syönyt. Pitääkin korjata tilanne!
VastaaPoistaLapsuuden ruokamuistot on ihan parhaita. Mulla niitä on färssi eli jauhlihamureke sekä ananasriisi, niitä maiskutellessa tulee heti mieleen lapsuuskodin keittiö...
Poista