Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kermainen herne-pekonipasta



Olen huomannut, että meidän perheen suosikkiraaka-aineeksi on alkanut muodostua pekoni. Lähestulkoon mikä tahansa ruoka menee apukokin nirsohkon seulannan läpi, kunhan vain lisään sinne pekonia. Pekonin hurmaava (rasvainen) maku kieltämättä kohottaa aterian kuin aterian ihan uudelle tasolle.

Kaikkeen pekonikaan ei tietysti käy, mutta pastan kanssa se sopii yhteen kuin nenä päähän. Pasta sinällään ei kaipaa nirsouslisää, mutta sinne lisättävät herneet herättivät pientä epäilystä apukokissa. Että sopivatko ne nyt mitenkään pastaan.

Pekonin kanssa menivät läpi. ;)

Kermainen herne-pekonipasta


 fettuccine-pastaa

2,5 dl ruokakermaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
2 kananmunan keltuaista
voita
2 valkosipulinkynttä
1 pkt pekonia  
suolaa
mustapippuria
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl hienonnettua basilikaa
2 dl herneitä

Laita pastavesi kiehumaan ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet sekä yrtit. Keitä pasta.

Sekoita kulhossa ruokakerma, jugurtti ja keltuaiset.

Kuullota pannulla voissa valkosipulinkynnet sekä pilkotut pekonit. Kun pekoni on rapeaa, valuta halutessasi ylimääräiset rasvat pois pannulta. Lisää kerma-jugurttiseos ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun seos on kiehahtanut, alenna lämpötilaa ja lisää joukkoon raastettu parmesanjuusto. Sekoita, kunnes juuto sulaa kastikkeeseen.

Lisää joukkoon valmis ja valutettu pasta sekä herneet ja hienonnetut yrtit. Sekoittele ja anna pastan kuumentua hetki.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.

Tarjoile kuumana ja nauti!

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Nam, tätä kokeilen viikonloppuna.

    VastaaPoista
  2. Voi elämä miten hyvän näköistä! Tekisin tätä tältä istumalta, jos vain kotona olisi herneitä... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikun hernekauppaan siis! :) Oon itse melko huono herneiden käyttäjä ja hernepussi olikin asustanut pakkasessa jo pidemmän aikaa ennen kuin päätyi tähän ruokaan.

      Poista

Follow @hellajahoukutus