Olen huomannut, että meidän perheen suosikkiraaka-aineeksi on alkanut muodostua pekoni. Lähestulkoon mikä tahansa ruoka menee apukokin nirsohkon seulannan läpi, kunhan vain lisään sinne pekonia. Pekonin hurmaava (rasvainen) maku kieltämättä kohottaa aterian kuin aterian ihan uudelle tasolle.
Kaikkeen pekonikaan ei tietysti käy, mutta pastan kanssa se sopii yhteen kuin nenä päähän. Pasta sinällään ei kaipaa nirsouslisää, mutta sinne lisättävät herneet herättivät pientä epäilystä apukokissa. Että sopivatko ne nyt mitenkään pastaan.
Pekonin kanssa menivät läpi. ;)
Kermainen herne-pekonipasta
fettuccine-pastaa
2,5 dl ruokakermaa
2 rkl turkkilaista jugurttia
2 kananmunan keltuaista
voita
2 valkosipulinkynttä
1 pkt pekonia
suolaa
mustapippuria
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl hienonnettua basilikaa
2 dl herneitä
Laita pastavesi kiehumaan ja hienonna sillä välin valkosipulinkynnet sekä yrtit. Keitä pasta.
Sekoita kulhossa ruokakerma, jugurtti ja keltuaiset.
Kuullota pannulla voissa valkosipulinkynnet sekä pilkotut pekonit. Kun pekoni on rapeaa, valuta halutessasi ylimääräiset rasvat pois pannulta. Lisää kerma-jugurttiseos ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kun seos on kiehahtanut, alenna lämpötilaa ja lisää joukkoon raastettu parmesanjuusto. Sekoita, kunnes juuto sulaa kastikkeeseen.
Lisää joukkoon valmis ja valutettu pasta sekä herneet ja hienonnetut yrtit. Sekoittele ja anna pastan kuumentua hetki.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.
Tarjoile kuumana ja nauti!
Nam, tätä kokeilen viikonloppuna.
VastaaPoistaJeejee, kiva kuulla! Toivottavasti maistuu :P
PoistaVoi elämä miten hyvän näköistä! Tekisin tätä tältä istumalta, jos vain kotona olisi herneitä... :-D
VastaaPoistaNo eikun hernekauppaan siis! :) Oon itse melko huono herneiden käyttäjä ja hernepussi olikin asustanut pakkasessa jo pidemmän aikaa ennen kuin päätyi tähän ruokaan.
Poista