Mammatreffitarjoiluna toimi eräänä päivänä mustikkamurupiirakka vanhanajan vaniljakastikkeen kera. Oli niin herkkua että! Tästä satsista riitti useammallekin kahvittelulle ja äidille. Ja hyvä niin, etten joutunut tuhoamaan piirakkaa ihan yksin (sillä let's face it - ei se imettäminenkään ihmeitä tee). :D
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl sulatettua voita
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
muruseos
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sulatettua voita
Tee ensin muruseos. Paahda kaurahiutaleita kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ne muuttuvat vaaleanruskeiksi. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon sokerit, jauhot ja voi. Nypi seos tasaiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi ja vaniljatuorejuusto tasaiseksi. Lisää maito. Siiviöi muna-sokeriseokseen jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40-50 minuuttia (jäiset pakastemustikat vaativat pidemmän paistoajan kuin tuoreet).
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Mustikkamurupiirakka
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl sulatettua voita
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
muruseos
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sulatettua voita
Tee ensin muruseos. Paahda kaurahiutaleita kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ne muuttuvat vaaleanruskeiksi. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon sokerit, jauhot ja voi. Nypi seos tasaiseksi.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi ja vaniljatuorejuusto tasaiseksi. Lisää maito. Siiviöi muna-sokeriseokseen jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40-50 minuuttia (jäiset pakastemustikat vaativat pidemmän paistoajan kuin tuoreet).
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Voiskohan tätä tehdä puolukoista? Vai ovatkohan liian kovia etteivät hajoa samalla lailla kuin mustikat. Ihanan näköistä piirakkaa.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä puolukoilla! Uskon että toimivat oikein hyvin, varmasti herkkua. :)
Poista