Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Mustikkapiirakan muruja



Iso osa äitiysloman hienoutta on mammakaverit, joiden kanssa treffata keskellä päivää ja vaihtaa yksityiskohtaisia vauvakuulumisia puolin ja toisin (kuinka pitkät päikkärit teillä nukutaan, onko ollut vatsavaivoja, miten paljon teidän baby pulauttelee jne). Eli asioita, joista ennen vauva-aikaa en olisi osannut keskustella ollenkaan, mutta jotka nykyään ovat varsinaisia päivän puheenaiheita. Uni-, ruoka- ja kakkajuttuja jutellessa voi samalla hyvin nauttia joko päivän lounaan tai kahvit - ja tietysti aina pullan kera. Imetystekosyy nro 1: herkut kuluu hienosti imettämällä. Tätä olen todistellut itselleni luvattoman usein. :)

Mammatreffitarjoiluna toimi eräänä päivänä mustikkamurupiirakka vanhanajan vaniljakastikkeen kera. Oli niin  herkkua että! Tästä satsista riitti useammallekin kahvittelulle ja äidille. Ja hyvä niin, etten joutunut tuhoamaan piirakkaa ihan yksin (sillä let's face it - ei se imettäminenkään ihmeitä tee). :D

Mustikkamurupiirakka


3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl sulatettua voita
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
4 dl mustikoita

muruseos
1 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sulatettua voita

Tee ensin muruseos. Paahda kaurahiutaleita kuivalla keskilämpöisellä pannulla, kunnes ne muuttuvat vaaleanruskeiksi. Siirrä kulhoon. Lisää joukkoon sokerit, jauhot ja voi. Nypi seos tasaiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi ja vaniljatuorejuusto tasaiseksi. Lisää maito. Siiviöi muna-sokeriseokseen jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, ja sekoita varovasti. Lisää lopuksi rasva-tuorejuusto-maitoseos sekä mustikat.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40-50 minuuttia (jäiset pakastemustikat vaativat pidemmän paistoajan kuin tuoreet).

Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Voiskohan tätä tehdä puolukoista? Vai ovatkohan liian kovia etteivät hajoa samalla lailla kuin mustikat. Ihanan näköistä piirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä puolukoilla! Uskon että toimivat oikein hyvin, varmasti herkkua. :)

      Poista

Follow @hellajahoukutus