Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Avokado-quesadillat



Meksikolainen ruoka on yksi suosikeistani, mutta liian usein se tarkoittaa omalla hellalla samaa kuin täytetyt fajitat. Vaihtelua tulee lähinnä siitä onko päätäyte kanaa vai lihaa.

Parin viikon takaisessa Me Naiset -lehdessä oli herkullisen kuuloinen quesadilla-ohje, jota kokeilimme heti ja josta tuli ehdottomasti yksi uusi tex mex -suosikki! Toimii sekä kasvisversiona että kovemmassa nälässä jauhelihan kanssa.

Avokado-quesadillat


6 kpl vehnätortilloja
2 tomaattia
1 kypsä avokado
1/2 dl silputtua tuoretta korianteria
1 rkl limen mehua
1/2 dl silputtua punasipulia
2-3 tippaa tabascoa
2 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria

jos haluat täyttävämmät quesadillat (kuten me), lisää ohjeeseen myös
400 g jauhelihaa
tex mex -maustetta / chilimastetta / pippuria / paprikamaustetta / milläikinäjauhelihaasihaluatkaanmaustaa

Jos käytät quesadilloihin jauhelihaa, paista jauheliha pannulla ja mausta se.

Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaattien hedelmäliha. Kuori ja kuutioi avokado. Yhdistä kulhossa tomaatti- ja avokadokuutiot, korianteri, limemehu, punasipulisilppu ja tabasco.


Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle levitetyille kolmelle tortillalevylle puolet juustoraasteesta, lisää päälle kerros tomaatti-avokadoseosta (ja jauheliha) ja mausta suolalla ja pippurilla. (Okei, saat uunipellille mahtumaan kerralla vain kaksi tortillalättyä, mutta ohjeesta riittää hyvin kolmelle, joten tee yksi vaikka omalle uunipellilleen.) Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja paina jäljelle jääneet tortillat päälle.


Kypsennä uunissa 200 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Leikkaa tortillat neljään samankokoiseen kolmioon ja nauti heti.

Sol-oluen kera :)


QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköinen ateria :) meilläkin yleensä tuo meksikolainen rajoittuu fajitaksiin ja itsetehtyyn guacamoleen.. voisinpa kokeilla tätä sun reseptiä ja tuoda vähän vaihtelua meidän meksikoherkkuihin :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, oli tosi namia! Ja mä muuten tein eilen vihdoinkin sitä guacamolea itse, laitan kuvia tässä jossain kohtaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään menee quesasdillat uuniin :) odotan innolla guacamolekuvia!

      Poista
    2. Maistuiko? :)

      Juu laitetaan tässä lähipäivinä guacamole-postaus tulemaan!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hei anonyymi!
      Jostain syystä kommenttisi poistui, pahoittelut siitä! Olut tosiaan maistui erinomaisesti näiden herkkujen kanssa, ja erityisesti tuo Sol ;)

      Poista

Follow @hellajahoukutus