Alkuvuodesta tuli kokeiltua amerikkalaisia, paksuja pannukakkusia. Niissä mehevyyttä reseptiin toi ricottajuusto. Tämä resepti puolestaan on napattu Valiolta, ja tällä kertaa lettusten erikoisuutena on rahka. Sen lisäksi, että rahkaa lisätään itse taikinaan, myös lettujen lisukkeena toimii rahka. Maustettu sellainen.
Hei! Voisikohan valmiiksi maustettua rahkaa käyttää myös taikinaan? Niin että tulisi sitruunaisia rahkalettuja? Tai valkosuklaa-limeisiä rahkalettuja? Mmmm...
Rahkaletut
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 muna
1 prk maitorahkaa
2 dl maitoa
voita paistamiseen
maustettua rahkaa (vanilja / sitruuna / valkosuklaa-lime)
omenahilloa
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.
Paista keskilämmöllä paksuhkoja lettusia. Tarjoa maustetun rahkan sekä omenahillon kera.
Vinkki! Valion ohjeen mukaan näistä rahkalettusista saa suolaisia pikablinejä korvaamalla yhden desilitran jauhoista tattarijauhoilla. Ja sitten ihania lohi- ja mätimössöjä kaveriksi! Slurps, menee kokeiluun heti kelien kylmetessä...
Minä olen tutustunut syrnikkeihin, siis rahkalettuihin, ihan vasta, ja ihastuin kerralla! Olen raastanut taikinaan appelsiininkuorta, josta tulee hieno maku syrnikkeihin. Kannattaa kokeilla!
VastaaPoistaIhanat letut, täällä ollaan ihan vesi kielellä. Ja sitruunanmaunkin saa varmasti vielä maukkaammin sitruunankuorella kuin maustetulla rahkalla. En ole tosin koskaan kokeillut sitruunaista versiota, mutta ei se huonoa voi olla. Ja tuo Kotiharmin appelsiinikin kuulostaa ihanalta.
VastaaPoistaKotiharmi ja Jonna: Tosi hyviä ideoita! Myös raastettu lime voisi toimia mainiosti mausteena. Tästähän voi lähteä kehittelemään vaikka mitä versioita...
VastaaPoista