Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Rakastettavat rahkaletut



Alkuvuodesta tuli kokeiltua amerikkalaisia, paksuja pannukakkusia. Niissä mehevyyttä reseptiin toi ricottajuusto. Tämä resepti puolestaan on napattu Valiolta, ja tällä kertaa lettusten erikoisuutena on rahka. Sen lisäksi, että rahkaa lisätään itse taikinaan, myös lettujen lisukkeena toimii rahka. Maustettu sellainen.

Hei! Voisikohan valmiiksi maustettua rahkaa käyttää myös taikinaan? Niin että tulisi sitruunaisia rahkalettuja? Tai valkosuklaa-limeisiä rahkalettuja? Mmmm...

Rahkaletut


3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 muna
1 prk maitorahkaa
2 dl maitoa

voita paistamiseen

maustettua rahkaa (vanilja / sitruuna / valkosuklaa-lime)
omenahilloa

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon muna, rahka ja maito. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.

Paista keskilämmöllä paksuhkoja lettusia. Tarjoa maustetun rahkan sekä omenahillon kera.

Vinkki! Valion ohjeen mukaan näistä rahkalettusista saa suolaisia pikablinejä korvaamalla yhden desilitran jauhoista tattarijauhoilla. Ja sitten ihania lohi- ja mätimössöjä kaveriksi! Slurps, menee kokeiluun heti kelien kylmetessä...
QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Minä olen tutustunut syrnikkeihin, siis rahkalettuihin, ihan vasta, ja ihastuin kerralla! Olen raastanut taikinaan appelsiininkuorta, josta tulee hieno maku syrnikkeihin. Kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Ihanat letut, täällä ollaan ihan vesi kielellä. Ja sitruunanmaunkin saa varmasti vielä maukkaammin sitruunankuorella kuin maustetulla rahkalla. En ole tosin koskaan kokeillut sitruunaista versiota, mutta ei se huonoa voi olla. Ja tuo Kotiharmin appelsiinikin kuulostaa ihanalta.

    VastaaPoista
  3. Kotiharmi ja Jonna: Tosi hyviä ideoita! Myös raastettu lime voisi toimia mainiosti mausteena. Tästähän voi lähteä kehittelemään vaikka mitä versioita...

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus