Olen aikamoinen aamutorkku. Kirjaimellisesti, sillä aamuisin torkutan kännykän herätystoiminnolla aina vähintään 20 minuuttia. Silmien avaaminen vaan vaatii tällä tytöllä pienen hetken, heti kellon soitua en millään pysty pompahtamaan suoraan sängystä ylös. Ennätykseni torkuttamisessa taitaa olla komeat 1,5 tuntia...
Aamutorkkuna en myöskään ole kovin innokas syömään aamupalaa heti heräämisen jälkeen vaan tykkään laittaa meikit ja hiukset mahdollisimman nopeasti kuntoon ja lähteä töihin suitsait sukkelaan. Työmatkan aikana lopulta herään ja töihin päästyäni maistuu jo ruokakin. Aamupalani on lähes poikkeuksetta maustamatonta luonnonjogurttia, marjoja ja mysliä. Olen testannut monenlaisia kaupan myslejä ja muroja, ja jo pitkään on mielessäni pyörinyt ajatus oman myslin tekemisestä. Nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla kotimysliä, joten kannoin lähimarketista kotiin pakettikaupalla leseitä, siemeniä ja pähkinöitä. "Ei tämä ainakaan halvemmaksi tule", mietin kun ostosten loppusumma lähenteli viittätoista euroa. Mutta voi hurja, mikä määrä mysliä niistä aineksista syntyykään! Tähän kahden kuvassa olevan purkin satsiin ei mennyt kuin murto-osa ostetuista kuiva-aineista. Eli todellakin halvempaa kuin valmiit myslit. Ja lopputulos oli aivan erinomaista: ihana paahteinen maku hiutaleissa ja leseissä, sopivasti purutuntumaa ja vain loraus öljyä ja hunajaa, joiden ansiosta kotimysli tuntuu tuhat kertaa kaupan serkkujaan terveellisemmältä.
Myslikokkailua on siis luvassa jatkossakin :)
Aamutorkkuna en myöskään ole kovin innokas syömään aamupalaa heti heräämisen jälkeen vaan tykkään laittaa meikit ja hiukset mahdollisimman nopeasti kuntoon ja lähteä töihin suitsait sukkelaan. Työmatkan aikana lopulta herään ja töihin päästyäni maistuu jo ruokakin. Aamupalani on lähes poikkeuksetta maustamatonta luonnonjogurttia, marjoja ja mysliä. Olen testannut monenlaisia kaupan myslejä ja muroja, ja jo pitkään on mielessäni pyörinyt ajatus oman myslin tekemisestä. Nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla kotimysliä, joten kannoin lähimarketista kotiin pakettikaupalla leseitä, siemeniä ja pähkinöitä. "Ei tämä ainakaan halvemmaksi tule", mietin kun ostosten loppusumma lähenteli viittätoista euroa. Mutta voi hurja, mikä määrä mysliä niistä aineksista syntyykään! Tähän kahden kuvassa olevan purkin satsiin ei mennyt kuin murto-osa ostetuista kuiva-aineista. Eli todellakin halvempaa kuin valmiit myslit. Ja lopputulos oli aivan erinomaista: ihana paahteinen maku hiutaleissa ja leseissä, sopivasti purutuntumaa ja vain loraus öljyä ja hunajaa, joiden ansiosta kotimysli tuntuu tuhat kertaa kaupan serkkujaan terveellisemmältä.
Myslikokkailua on siis luvassa jatkossakin :)
Kotimysli
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl ruisleseitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
(myös pinjan-, auringonkukan- tai seesaminsiemenet käyvät hyvin)
2 dl erilaisia pähkinöitä (hassel-, pekaani-, saksan- ja/tai cashewpähkinöitä)
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
2 dl kuivattuja mansikoita (tai muita kuivattuja marjoja / hedelmäpaloja)
1 dl rusinoita
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja kevyesti veitsellä rouhitut pähkinät. Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy ja hunaja keskenään. Jos hunaja on kovin jäykkää, voit lämmittää sitä hetken mikrossa. Sekoita neste mysliseokseen.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kääntele seosta pari kertaa paahtumisen aikana. Mysliin saa paistua kauniin kullanruskea pinta.
Anna myslin jäähtyä. Sekoita joukkoon kuivatut mansikat sekä rusinat. Säilytä mysliä huoneenlämmössä kannellisessa purkissa. Nauti jogurtin, viilin, rahkan tai maidon kera.