Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Kotimysli



Olen aikamoinen aamutorkku. Kirjaimellisesti, sillä aamuisin torkutan kännykän herätystoiminnolla aina vähintään 20 minuuttia. Silmien avaaminen vaan vaatii tällä tytöllä pienen hetken, heti kellon soitua en millään pysty pompahtamaan suoraan sängystä ylös. Ennätykseni torkuttamisessa taitaa olla komeat 1,5 tuntia...

Aamutorkkuna en myöskään ole kovin innokas syömään aamupalaa heti heräämisen jälkeen vaan tykkään laittaa meikit ja hiukset mahdollisimman nopeasti kuntoon ja lähteä töihin suitsait sukkelaan. Työmatkan aikana lopulta herään ja töihin päästyäni maistuu jo ruokakin. Aamupalani on lähes poikkeuksetta maustamatonta luonnonjogurttia, marjoja ja mysliä. Olen testannut monenlaisia kaupan myslejä ja muroja, ja jo pitkään on mielessäni pyörinyt ajatus oman myslin tekemisestä. Nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla kotimysliä, joten kannoin lähimarketista kotiin pakettikaupalla leseitä, siemeniä ja pähkinöitä. "Ei tämä ainakaan halvemmaksi tule", mietin kun ostosten loppusumma lähenteli viittätoista euroa. Mutta voi hurja, mikä määrä mysliä niistä aineksista syntyykään! Tähän kahden kuvassa olevan purkin satsiin ei mennyt kuin murto-osa ostetuista kuiva-aineista. Eli todellakin halvempaa kuin valmiit myslit. Ja lopputulos oli aivan erinomaista: ihana paahteinen maku hiutaleissa ja leseissä, sopivasti purutuntumaa ja vain loraus öljyä ja hunajaa, joiden ansiosta kotimysli tuntuu tuhat kertaa kaupan serkkujaan terveellisemmältä.

Myslikokkailua on siis luvassa jatkossakin :)


Kotimysli


6 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl ruisleseitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
(myös pinjan-, auringonkukan- tai seesaminsiemenet käyvät hyvin)
2 dl erilaisia pähkinöitä (hassel-, pekaani-, saksan- ja/tai cashewpähkinöitä)
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa
2 dl kuivattuja mansikoita (tai muita kuivattuja marjoja / hedelmäpaloja)
1 dl rusinoita

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, siemenet ja kevyesti veitsellä rouhitut pähkinät. Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy ja hunaja keskenään. Jos hunaja on kovin jäykkää, voit lämmittää sitä hetken mikrossa. Sekoita neste mysliseokseen.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Kääntele seosta pari kertaa paahtumisen aikana. Mysliin saa paistua kauniin kullanruskea pinta.

Anna myslin jäähtyä. Sekoita joukkoon kuivatut mansikat sekä rusinat. Säilytä mysliä huoneenlämmössä kannellisessa purkissa. Nauti jogurtin, viilin, rahkan tai maidon kera.
QuickEdit
Mona
10 Comments
Share :

Nizzalainen täyte letuille



Jauhelihatäytetyt letut on yksi Hellan ja houkutuksen ehdottomasti luetuimmista resepteistä. Päätin, että on aika saada tälle suosikkireseptille kaveri, joten luvassa uusi herkkutäyte letuille. Täytteen ainekset ovat saaneet vaikutteita nizzalaisesta salaatista: tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia ja anjovista. Alkuperäisen reseptin pavut muutin herneiksi, mutta muuten on pysytty melko lailla Pirkan ohjeelle uskollisena. Täyte on  parhaimmillaan valmistuspäivänä, sillä seuraavana päivänä se vetistyy jonkin verran.


Täytetyt letut nizzalaisittain


Taikina

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia

Täyte

2 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja vedessä tai öljyssä
100 g herneitä (pakaste)
2 kananmunaa kovaksi keitettynä
1 punasipuli
3-4 anjovisfilettä
pala kurkkua
2 rkl kapriksia
1 prk kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
1/2 silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

parmesania

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon öljy ja vehnäjauhot. Lisää loput maidosta sekä suola ja silputtu ruohosipuli. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Paista taikinasta noin 6 isoa lettua.

Valuta tonnikalapalat täytettä varten. Sulata herneet. Kuori ja kuutioi keitetyt kananmunat. Hienonna punasipuli ja anjovisfileet ja kuutioi kurkku. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte letuille ja kääri rulliksi tai taskuiksi. Raasta päälle halutessasi vielä hieman parmesania.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa



Kyllä sitä täytyy Mårtensonin Lasseen yhtyä, kun saa näin seesteisissä ja kauniissa maisemissa juhannuksensa viettää. Tyyni meri, laskeva juhannusaurinko ja juhlaliputus mastossa. Uusia perunoita ja tuoreita mansikoita lautasella. Ei ole saariston kauneutta voittanutta.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Juhannusterveiset (+ FB-uutisia)



No niin, nyt se on tehty! Hella & houkutus löytyy vihdoin Facebookista!

Epäröin pitkään FB-sivujen perustamista, sillä en ollut aivan vakuuttunut niiden tarpeellisuudesta. Kunnes juttelin itseäni viisaampien kanssa ja ymmärsin, että Facebook on tosi helppo seurantaväline eri blogeille, yhteisöille ynnä muille. Ja kiva kanava myös nopeampaan kuulumisten vaihtoon silloin, kun kokonaista blogikirjoitusta ei kerkeä kirjoittamaan.

Tervetuloa siis seuraamaan Hellaa ja houkutusta myös Facebookissa klikkaamalla esimerkiksi oikealla palstalla näkyvää Facebook-kuvaa. Muita helppoja ja kivoja seuraamisvälineitä ovat Bloglovin ja Blogilista, joiden linkit löytyvät myös tuosta oikealta. Itse seuraan suosikkiblogejani juuri Bloglovinin kautta, joka lähettää joka päivä kootusti uusimmat postaukset suoraan sähköpostiini. Tosi kätevää! Voit myös vaihtoehtoisesti tilata Hellan ja houkutuksen uudet postaukset suoraan sähköpostiisi kirjoittamalla s-postiosoitteesi ja painamalla submit. Tai sitten vaan klikkailemalla tänne silloin tällöin kun ehdit! :)


Näiden seurantavinkkien myötä lähden juhannuksen viettoon Turun saaristoon ja toivotan teille oikein oikein kaunista, aurinkoista ja railakasta juhannusta!! Palataan jussin jälkeen! :)

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Chili-paprikalohi ja raikas kaalisalaatti



Jihuu, meillä syötiin taas pitkästä aikaa lohta! Kala on aina vähän haastavampi ruokapöydän vieras tässä huushollissa, koska perheemme nirsompi osapuoli ei siitä niin kovasti innostu. Tykkää kyllä, sitten kun se sinne lautaselle päätyy, mutta ei varsinaisesti etukäteen hypi ilosta kalapäivinä.

Siksi olen pyrkinyt valmistamaan kalaa usein jonkun voimakkaamman makuparin kanssa. Vie vähän niin kuin sitä kalan makua sivummalle, jos siitä ei niin pidä. Tässä tapauksessa valmis Crème Bonjour Cuisine Chili-Paprika -kastike hoiti tehtävän mallikkaasti ja lohi sai kun saikin kehuja.

Minä lohkaisin vähän isomman palan fileetä ja jätin soosin vain sivurooliin. Tälle nassulle kun kelpaisi ihan puhdas lohen makukin.

Tuhtia Crème Bonjour -kastiketta raikasti lohen kaverina nautittu kaalisalaatti.

Chili-paprikalohi


500 g lohifilettä
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
1/2 prk Crème Bonjour Cuisine Chili-Paprika
1 pieni paprika
1 chili

Kaada uunivuokaan aavistus öljyä  ja aseta lohifile vuokaan. Mausta muutamalla rouhaisulla suolaa ja mustapippuria sekä sitruunan mehulla. Levitä lohifileen päälle Crème Bonjour Cuisine -kastike. Pilko paprika ja chili renkaiksi ja asettele ne vielä lohelle. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Raikas kaalisalaatti

300 g varhaiskaalia
2-3 porkkanaa
kourallinen vuonankaalia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl sinappia (Dijon)
rouhittua mustapippuria
suolaa


Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi ja raasta porkkanat. Sekoita yhteen ja lisää joukkoon vuonankaali. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka, sokeri ja sinappi kunnes sokeri liukenee joukkoon. Mausta kevyesti rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.
QuickEdit
Mona
3 Comments
Share :

Kaunissaari


Teimme kesäretken Kotkan edustalla sijaitsevaan Kaunissaareen. Saari on kaikin puolin nimensä veroinen.
Kaunis. Seesteinen. Lumoava. Alkukesästä saaren rannoilla ja poluilla ei juuri muita matkailijoita vielä pyörinyt, vaan paikallisten asukkaiden lisäksi maisemia sai ihailla aika rauhassa. Idyllinen kalastajakylä ja hiljainen ranta.
Kahvila, josta sai mainiota pizzaa. Kesäisiä polkuja ja kukkivia pihoja.

Antaa kuvien puhua puolestaan.


Kaunissaaren kalastajakylään pääsee kesäkuukausina päivittäin Kotkan Sapokasta yhteysaluksella. Matka kestää noin tunnin. Venematkalla voi ihastella Kotkan edustan kauniita saaristomaisemia ja komeaa satama-aluetta.


Kesäinen Suomi on täynnä mitä kauneimpia paikkoja, sen kun hyppää auton tai pyörän selkään ja lähtee tutustumaan. Lähialueilta voi löytää vaikka kuinka ihania poukamia, metsiä, kyliä ja polkuja.

Kesä <3
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Murua, raparperia, vaniljaa



Ei kesää ilman raparperipiirakkaa. Viime kesän rahka-raparperipiirakka oli huiman hyvä herkku eikä tämän vuoden versio jää kakkoseksi. Piirakka ihan suli suussa! Reseptin löysin Kotiliedestä, jossa se kulkee nimellä Maisemakahvilan raparperipiirakka. Mistäköhän maisemakahvilastasta tämä mahtaakaan olla peräisin?

Kotilieden reseptin kommenteissa näkyy monia ihastuneita huokaisuja, joten uskokaa testanneita ja leipokaa tätä. Ette varmasti pety! Piirakan ihanuus tulee raparperin lisäksi tuosta rapean makeasta muruseoksesta, joka ripotellaan raparperitäytteen päälle. Ja pehmeästä vaniljan mausta. Oijoi, mitä herkkua!

Muru-raparperipiirakka


muruseos
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

pohja
noin 2/3 muruseosta
1 kananmuna
1 dl piimää

täyte
1/2 l raparperipaloja
200 g maustettua vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

pinnalle
noin 1/3 muruseosta

Sekoita muruseoksen kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää muruseokseen. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 (tai aavistus enemmän) muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä (vajaa) kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut kananmuna ja piimä. Levitä seos voideltuun tai leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele pohjataikinan päälle noin 1/2 litraa kuorittuja ja paloiteltuja raparperipaloja.

Sekoita vaniljarahka, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään. Kaada täyte piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.

Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

Suomi kohtaa Espanjan Nuevossa



Pääsin eilen osaksi viihtyisää espanjalais-suomalaista iltaa. Ravintola Nuevossa oli tarjolla uusi Finland meets Spain -kausimenu, jossa espanjalaisia makuja ja tunnelmia haetaan suomalaisin raaka-ainein. Illan järjestivät ravintola Nuevo, Pernod Ricard Finland sekä IvanaHelsinki.

Ravintola Nuevo oli minulle uusi tuttavuus, vaikka sen ohi olenkin monesti kävellyt idyllistä Sofiankatua pitkin. Espanjalaisia makuja tarjoava ravintola ihastutti sisustuksellaan, palvelullaan sekä tietenkin ruoallaan.


Espanjalais-suomalainen menu starttasi friteeratuilla muikuilla ja tilli-aliolilla. Alkupala oli menun ehdoton tähti, muikut kevyesti leivitettyjä mutta rapeita ja tilli-alioli iloinen ja maukas yllättäjä. Mmm, mitä herkkua! Tämän jälkeen festarien mättömuikut eivät maistu enää miltään...

Alkupalan kanssa maisteltiin Gran Campo Viejo Cava Brut Roséta. Kirkkaan vaaleanpunainen rose-cava sopi muikkujen kylkeen erinomaisesti ja muistutti taas, miten erinomainen ruokajuoma kuohuviini onkaan. Vaikka läpi koko menun.


Pääruokana oli poron paahtopaistia ja mustaamakkaraa, portviinikastiketta ja karpaloaliolia. Mustamakkara ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini, eikä se säväyttänyt tälläkään kertaa. Poro sen sijaan oli taivaallisen mureaa ja karpaloalioli todella hyvää. Vaaleanpunaista ruokaa saa aivan liian harvoin! :)

Viiniksi oli valittu Campo Viejo Crianza, jonka pehmeän täyteläinen maku sopi ruokaan täydellisesti. Toisin kuin alkupalan cava, tämä viini on Alkossa myynnissä. Suosittelen testaamaan!


Jälkiruoan lakkakeitossa ja valkosuklaajäätelössä oli mukana aavistus chiliä, joka antoi annokselle jännittävää potkua. Lakka on suuri suosikkini, jota tulee syötyä vaan kovin harvoin, joten herkku oli mieleeni. Lakan maku olisi tosin voinut tulla annoksessa esiin vieläkin voimakkaammin.

Lakkaa käytettiin myös jälkiruoan juomassa, jossa oli yhdistetty Campo Viejo Cava Brut Reservaa sekä lakkalikööriä. Hauska idea, mutta pidin makeaan likööriin yhdistettyä cavaa ehkä turhankin kuivana. Maut eivät aivan kohdanneet ja suutuntuma jäi mielestäni jälkiruokaviiniksi liian kuivaksi.



Finland meets Spain -kausimenu on Nuevossa tarjolla kesän ajan ja sen hinta on 54 € (viinit 28 €). Idea on erinomainen ja toteutus herkullinen, joten käykäähän maistamassa suomalaisia makuja espanjalaisittain!

-----

Illan tarjosivat Pernod Ricard Finland, ravintola Nuevo sekä Ivana Helsinki. Hyvän tavan mukaisesti tulen aina ilmoittamaan, mikäli olen saanut jonkun tuotteen tai palvelun ilmaiseksi ja keneltä olen sen saanut. En koskaan kirjoita suosittelevaan sävyyn sellaisista tuotteista tai palveluista, joista en itse pidä tai joita en itse ostaisi, vaan seison kirjoitusteni takana. Alla oleva Sponssi-merkki kertoo, jos postaus on sisältänyt tuotteita tai palveluita, jotka olen saanut ilmaiseksi ja jotka ovat rahalliselta arvoltaan merkittäviä.
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus