Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Suomi kohtaa Espanjan NuevossaPääsin eilen osaksi viihtyisää espanjalais-suomalaista iltaa. Ravintola Nuevossa oli tarjolla uusi Finland meets Spain -kausimenu, jossa espanjalaisia makuja ja tunnelmia haetaan suomalaisin raaka-ainein. Illan järjestivät ravintola Nuevo, Pernod Ricard Finland sekä IvanaHelsinki.

Ravintola Nuevo oli minulle uusi tuttavuus, vaikka sen ohi olenkin monesti kävellyt idyllistä Sofiankatua pitkin. Espanjalaisia makuja tarjoava ravintola ihastutti sisustuksellaan, palvelullaan sekä tietenkin ruoallaan.


Espanjalais-suomalainen menu starttasi friteeratuilla muikuilla ja tilli-aliolilla. Alkupala oli menun ehdoton tähti, muikut kevyesti leivitettyjä mutta rapeita ja tilli-alioli iloinen ja maukas yllättäjä. Mmm, mitä herkkua! Tämän jälkeen festarien mättömuikut eivät maistu enää miltään...

Alkupalan kanssa maisteltiin Gran Campo Viejo Cava Brut Roséta. Kirkkaan vaaleanpunainen rose-cava sopi muikkujen kylkeen erinomaisesti ja muistutti taas, miten erinomainen ruokajuoma kuohuviini onkaan. Vaikka läpi koko menun.


Pääruokana oli poron paahtopaistia ja mustaamakkaraa, portviinikastiketta ja karpaloaliolia. Mustamakkara ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini, eikä se säväyttänyt tälläkään kertaa. Poro sen sijaan oli taivaallisen mureaa ja karpaloalioli todella hyvää. Vaaleanpunaista ruokaa saa aivan liian harvoin! :)

Viiniksi oli valittu Campo Viejo Crianza, jonka pehmeän täyteläinen maku sopi ruokaan täydellisesti. Toisin kuin alkupalan cava, tämä viini on Alkossa myynnissä. Suosittelen testaamaan!


Jälkiruoan lakkakeitossa ja valkosuklaajäätelössä oli mukana aavistus chiliä, joka antoi annokselle jännittävää potkua. Lakka on suuri suosikkini, jota tulee syötyä vaan kovin harvoin, joten herkku oli mieleeni. Lakan maku olisi tosin voinut tulla annoksessa esiin vieläkin voimakkaammin.

Lakkaa käytettiin myös jälkiruoan juomassa, jossa oli yhdistetty Campo Viejo Cava Brut Reservaa sekä lakkalikööriä. Hauska idea, mutta pidin makeaan likööriin yhdistettyä cavaa ehkä turhankin kuivana. Maut eivät aivan kohdanneet ja suutuntuma jäi mielestäni jälkiruokaviiniksi liian kuivaksi.Finland meets Spain -kausimenu on Nuevossa tarjolla kesän ajan ja sen hinta on 54 € (viinit 28 €). Idea on erinomainen ja toteutus herkullinen, joten käykäähän maistamassa suomalaisia makuja espanjalaisittain!

-----

Illan tarjosivat Pernod Ricard Finland, ravintola Nuevo sekä Ivana Helsinki. Hyvän tavan mukaisesti tulen aina ilmoittamaan, mikäli olen saanut jonkun tuotteen tai palvelun ilmaiseksi ja keneltä olen sen saanut. En koskaan kirjoita suosittelevaan sävyyn sellaisista tuotteista tai palveluista, joista en itse pidä tai joita en itse ostaisi, vaan seison kirjoitusteni takana. Alla oleva Sponssi-merkki kertoo, jos postaus on sisältänyt tuotteita tai palveluita, jotka olen saanut ilmaiseksi ja jotka ovat rahalliselta arvoltaan merkittäviä.
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Itsekin olen katsellut Nuevoa sillä silmällä ;) mutta ei ole tullut käytyä. Tosi herkullisia annoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa piipahtaa, oikein kiva paikka! Ja toi terassi on myös tosi houkuttelevan näköinen, ihanat maisemat Tuomiokirkolle.

   Poista
 2. Tosi ihanan näköistä ruokaa! Tilli-alioli pääsee kokeiluun kotosallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli herkkua! :P Tilli-aliolia voisi kyllä kokeilla kotikeittiössä...

   Poista
 3. Tosiaan harmi, ettei alkupalan roséta saa Alkosta, se taisi olla suosikkini. Ja, kuten totesit, kuoharia kannattaisi joskus juoda ihan läpi aterian, se toimii aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ikävä juttu, sitä olisin voinut käydä kesäpirskeisiin ostamassa! Tosin innostuin myös tuosta punaviinistä, joten ainakin Crianza lähtee Alkosta mukaan.

   Poista

Follow @hellajahoukutus