Ei kesää ilman raparperipiirakkaa. Viime kesän rahka-raparperipiirakka oli huiman hyvä herkku eikä tämän vuoden versio jää kakkoseksi. Piirakka ihan suli suussa! Reseptin löysin Kotiliedestä, jossa se kulkee nimellä Maisemakahvilan raparperipiirakka. Mistäköhän maisemakahvilastasta tämä mahtaakaan olla peräisin?
Kotilieden reseptin kommenteissa näkyy monia ihastuneita huokaisuja, joten uskokaa testanneita ja leipokaa tätä. Ette varmasti pety! Piirakan ihanuus tulee raparperin lisäksi tuosta rapean makeasta muruseoksesta, joka ripotellaan raparperitäytteen päälle. Ja pehmeästä vaniljan mausta. Oijoi, mitä herkkua!
Muru-raparperipiirakka
muruseos
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
pohja
noin 2/3 muruseosta
1 kananmuna
1 dl piimää
täyte
1/2 l raparperipaloja
200 g maustettua vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
pinnalle
noin 1/3 muruseosta
Sekoita muruseoksen kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää muruseokseen. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 (tai aavistus enemmän) muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä (vajaa) kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut kananmuna ja piimä. Levitä seos voideltuun tai leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele pohjataikinan päälle noin 1/2 litraa kuorittuja ja paloiteltuja raparperipaloja.
Sekoita vaniljarahka, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään. Kaada täyte piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Hei! Tuun nyt tännekin huutelemaan tuosta ruokabloggareiden kesän ruokahaasteesta - teemana kun on juurikin raparperi :-) Jos osallistuminen kiinnostaa, niin täältä sinne pääsee!
VastaaPoistahttp://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html
Kiitos kutsusta! :)
PoistaKiitos herkullisesta ohjeesta! Juhannuksena testattu.
VastaaPoistaKiva Sanna kun tykkäsit!
PoistaNäyttää lukevan kotiliedessä että Hämeenkyrön maisemakahvilasta ;)
VastaaPoistaKiva, kiitos tiedosta! :)
Poista