Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Murua, raparperia, vaniljaa



Ei kesää ilman raparperipiirakkaa. Viime kesän rahka-raparperipiirakka oli huiman hyvä herkku eikä tämän vuoden versio jää kakkoseksi. Piirakka ihan suli suussa! Reseptin löysin Kotiliedestä, jossa se kulkee nimellä Maisemakahvilan raparperipiirakka. Mistäköhän maisemakahvilastasta tämä mahtaakaan olla peräisin?

Kotilieden reseptin kommenteissa näkyy monia ihastuneita huokaisuja, joten uskokaa testanneita ja leipokaa tätä. Ette varmasti pety! Piirakan ihanuus tulee raparperin lisäksi tuosta rapean makeasta muruseoksesta, joka ripotellaan raparperitäytteen päälle. Ja pehmeästä vaniljan mausta. Oijoi, mitä herkkua!

Muru-raparperipiirakka


muruseos
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

pohja
noin 2/3 muruseosta
1 kananmuna
1 dl piimää

täyte
1/2 l raparperipaloja
200 g maustettua vaniljarahkaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria

pinnalle
noin 1/3 muruseosta

Sekoita muruseoksen kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää muruseokseen. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 (tai aavistus enemmän) muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä (vajaa) kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut kananmuna ja piimä. Levitä seos voideltuun tai leivinpaperoituun vuokaan. Ripottele pohjataikinan päälle noin 1/2 litraa kuorittuja ja paloiteltuja raparperipaloja.

Sekoita vaniljarahka, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri keskenään. Kaada täyte piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa 40-45 minuuttia.

Nauti vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

  1. Hei! Tuun nyt tännekin huutelemaan tuosta ruokabloggareiden kesän ruokahaasteesta - teemana kun on juurikin raparperi :-) Jos osallistuminen kiinnostaa, niin täältä sinne pääsee!

    http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos herkullisesta ohjeesta! Juhannuksena testattu.

    VastaaPoista
  3. Näyttää lukevan kotiliedessä että Hämeenkyrön maisemakahvilasta ;)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus