Jihuu, meillä syötiin taas pitkästä aikaa lohta! Kala on aina vähän haastavampi ruokapöydän vieras tässä huushollissa, koska perheemme nirsompi osapuoli ei siitä niin kovasti innostu. Tykkää kyllä, sitten kun se sinne lautaselle päätyy, mutta ei varsinaisesti etukäteen hypi ilosta kalapäivinä.
Siksi olen pyrkinyt valmistamaan kalaa usein jonkun voimakkaamman makuparin kanssa. Vie vähän niin kuin sitä kalan makua sivummalle, jos siitä ei niin pidä. Tässä tapauksessa valmis Crème Bonjour Cuisine Chili-Paprika -kastike hoiti tehtävän mallikkaasti ja lohi sai kun saikin kehuja.
Minä lohkaisin vähän isomman palan fileetä ja jätin soosin vain sivurooliin. Tälle nassulle kun kelpaisi ihan puhdas lohen makukin.
Tuhtia Crème Bonjour -kastiketta raikasti lohen kaverina nautittu kaalisalaatti.
Chili-paprikalohi
500 g lohifilettä
suolaa
mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
1/2 prk Crème Bonjour Cuisine Chili-Paprika
1 pieni paprika
1 chili
Kaada uunivuokaan aavistus öljyä ja aseta lohifile vuokaan. Mausta muutamalla rouhaisulla suolaa ja mustapippuria sekä sitruunan mehulla. Levitä lohifileen päälle Crème Bonjour Cuisine -kastike. Pilko paprika ja chili renkaiksi ja asettele ne vielä lohelle. Paista lohta 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Raikas kaalisalaatti
300 g varhaiskaalia
2-3 porkkanaa
kourallinen vuonankaalia
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl sinappia (Dijon)
rouhittua mustapippuria
suolaa
Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi ja raasta porkkanat. Sekoita yhteen ja lisää joukkoon vuonankaali. Sekoita kulhossa oliiviöljy, valkoviinietikka, sokeri ja sinappi kunnes sokeri liukenee joukkoon. Mausta kevyesti rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaVähän toi lohi näyttää hyvältä :) Pitäs tehä kun kerkeää joskus.
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan, oli oikein mainiota!
Poista