Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Nizzalainen täyte letuille



Jauhelihatäytetyt letut on yksi Hellan ja houkutuksen ehdottomasti luetuimmista resepteistä. Päätin, että on aika saada tälle suosikkireseptille kaveri, joten luvassa uusi herkkutäyte letuille. Täytteen ainekset ovat saaneet vaikutteita nizzalaisesta salaatista: tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia ja anjovista. Alkuperäisen reseptin pavut muutin herneiksi, mutta muuten on pysytty melko lailla Pirkan ohjeelle uskollisena. Täyte on  parhaimmillaan valmistuspäivänä, sillä seuraavana päivänä se vetistyy jonkin verran.


Täytetyt letut nizzalaisittain


Taikina

2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia

Täyte

2 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja vedessä tai öljyssä
100 g herneitä (pakaste)
2 kananmunaa kovaksi keitettynä
1 punasipuli
3-4 anjovisfilettä
pala kurkkua
2 rkl kapriksia
1 prk kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
1/2 silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria

parmesania

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon öljy ja vehnäjauhot. Lisää loput maidosta sekä suola ja silputtu ruohosipuli. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Paista taikinasta noin 6 isoa lettua.

Valuta tonnikalapalat täytettä varten. Sulata herneet. Kuori ja kuutioi keitetyt kananmunat. Hienonna punasipuli ja anjovisfileet ja kuutioi kurkku. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte letuille ja kääri rulliksi tai taskuiksi. Raasta päälle halutessasi vielä hieman parmesania.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Sun letturesepti pääsi meidän tämän vuoden juhannusfestareiden keittokirjaan :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus