Jauhelihatäytetyt letut on yksi Hellan ja houkutuksen ehdottomasti luetuimmista resepteistä. Päätin, että on aika saada tälle suosikkireseptille kaveri, joten luvassa uusi herkkutäyte letuille. Täytteen ainekset ovat saaneet vaikutteita nizzalaisesta salaatista: tonnikalaa, kananmunaa, punasipulia ja anjovista. Alkuperäisen reseptin pavut muutin herneiksi, mutta muuten on pysytty melko lailla Pirkan ohjeelle uskollisena. Täyte on parhaimmillaan valmistuspäivänä, sillä seuraavana päivänä se vetistyy jonkin verran.
Täytetyt letut nizzalaisittain
Taikina
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia
Täyte
2 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja vedessä tai öljyssä
100 g herneitä (pakaste)
2 kananmunaa kovaksi keitettynä
1 punasipuli
3-4 anjovisfilettä
pala kurkkua
2 rkl kapriksia
1 prk kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
1/2 silputtua ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
parmesania
Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta ja sekoita joukkoon öljy ja vehnäjauhot. Lisää loput maidosta sekä suola ja silputtu ruohosipuli. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia. Paista taikinasta noin 6 isoa lettua.
Valuta tonnikalapalat täytettä varten. Sulata herneet. Kuori ja kuutioi keitetyt kananmunat. Hienonna punasipuli ja anjovisfileet ja kuutioi kurkku. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä täyte letuille ja kääri rulliksi tai taskuiksi. Raasta päälle halutessasi vielä hieman parmesania.
Sun letturesepti pääsi meidän tämän vuoden juhannusfestareiden keittokirjaan :)
VastaaPoistaOoo, vau! Teil oli sit hyvät sapuskat ;)
Poista