Huikkailen tästä nopeasti sinulle viikonlopun reseptivinkkiä eli risotot tulille ja nauttimaan! Sitruuna-katkarapurisotto pitää sisällään kaikki risoton parhaat ainekset: nimensä mukaisesti sitruunaa ja katkarapua sekä lisäksi parmesania, mascarponea ja valko- tai kuohuviiniä. Raikas sitruuna taittuu ihanasti pehmeän mascarponen kynsissä - tätä voisi kauhoa useammankin lautasellisen!
Arkisin risoton laittoon ei oikein tunnu löytyvän aikaa, mutta viikonloppuna sen valmistus sujuu stressittä. Ja mikä parasta - samalla voi siemailla risottoa varten avatun valko- tai kuohuviinipullon "jämiä". Sujuu se risoton pitkähkö hämmentäminenkin huomattavasti mukavammin!
Sitruuna-katkarapurisotto
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
50 g voita
loraus oliiviöljyä
4 dl risottoriisiä (esim. arborio)
2 dl valkoviiniä tai kuohuviiniä
1 sitruunan kuori ja mehu
n. 6 dl kasvislientä
2 dl raastettua parmesania
100 g mascarponea
150-200 g katkarapuja
mustapippuria
ripaus suolaa
persiljaa / lehtipersiljaa / basilikaa
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita voissa ja öljyssä syvällä pannulla. Lisää risottoriisi ja sekoittele. Anna riisin kuullottua muutama minuutti, kunnes se on hieman läpikuultavaa. Lisää viini sekä raastettu sitruunan kuori ja sitruunan mehu. Anna poreilla hetken miedolla lämmöllä.
Kuumenna kasvisliemi valmiiksi. Lisää kasvislientä riisien joukkoon erissä, noin 1 dl kerrallaan. Hämmennä risottoa lähes jatkuvasti. Lisää seuraava erä aina, kun neste on lähestulkoon imeytynyt. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto ja mascarpone sekä valutetut / sulatetut katkaravut. Mausta mustapippurilla sekä ripauksella suolaa. Hienonna joukkoon vielä haluamaasi yrttiä.
Lisää risottoreseptejä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti