Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Paras gluteeniton siemennäkkäri



Se on kuulkaas vappu ja blogissa täräytetään esiin näkkärireseptiä, ei mitään munkkeja tai muita vappuherkkuja laisinkaan! No kyllä meilläkin suunnitelmissa on herkutella, mutta tämä siemennäkkäri on odottanut puhtaaksikirjoitustaan jo niin pitkän aikaa, että osui nyt sitten julkkarit vapulle, mikäs siinä. Ja sopii tämä kyllä vappupöytäänkin oikein erinomaisesti! Ei ole mikään kuiva korppu kyseessä vaan ihan superhyvä gluteeniton siemennäkkäri, joka maistuu sellaisenaan tai sitten juustojen ynnä muiden kylkiäisenä. Päälle ripotan yleensä hieman sormisuolaa, joka tekee leivästä vieläkin maistuvamman...

Tämän siemennäkkärin ohje on repäisty jostain lehdestä ja se on ollut nyt noin vuoden päivät esillä jääkaappimme ovessa. Sinä aikana olen tehnyt tätä ehkä kahdeksan kertaa, lähes vakiotuote siis jo meillä. Ohjeesta tulee yksi pellillinen ja se katoaa perheessämme parempiin suihin jo muutamassa päivässä.

Vappubrunssille tai ihan arkeen, laitahan testiin, jos et siemennäkkäriä vielä ole valmistanut. Todennäköisesti jäät koukkuun - kuten minäkin.


Gluteeniton siemennäkkäri

1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl kokonaisia pellavansiemeniä
1 dl maissijauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 dl kiehuvan kuumaa vettä

pinnalle
(sormisuolaa)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kuuma vesi. Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele taikina pakastepussin tai kelmun avulla tasaiseksi ohueksi levyksi pellin päälle. Lisää halutessasi vähän sormisuolaa pinnalle. Paista näkkäriä uunin keskitasolla 1-1,5 tuntia. Katkaise lämpö ja anna leivän vielä kuivua uunin jälkilämmössä niin, että uunin luukku on vähän raollaan. Anna jäähtyä ja murra sopivan kokoisiksi paloiksi.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Hei! Mulla jää taikina löysäksi lirumaiseksi onko ohje sellainen? . Pellavansiemen vaihdoin murskattuun saksanpähkinään. Mutta eikaise siitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoittelut että vastaan näin myöhään, kommenttisi on jostain syystä jäänyt minulta huomaamatta! Takina on tosi löysää, mutta kovettuu uunissa kyllä ihan näkkäriksi. Uunipellille taputellessa kannattaa käyttää muovipussia kädessä tai kelmua välissä, kun on tosiaan sen verran löysä tuo taikina.

      Poista

Follow @hellajahoukutus