Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Appelsiini-suklaiset pääsiäismuffinsit



Pääsiäinen. Yksi monista juhlapyhistä, joka houkuttelee leipomaan. On niin paljon sesonkiin kuuluvia makuja ja makeisia, joita käyttää hyväksi, kuten Mignon-, Kinder- ynnä muut suklaamunat, rahka, mämmi, appelsiini, persikka ja passion. Me valitsimme pikkukokin kanssa näistä suklaan sekä appelsiinin ja valmistimme helppoja ja ihanan meheviä suklaamuffinseja. Päälle appelsiinin makuista rahka-kermavaahtokuorrutetta sekä pääsiäisen suloisimpia koristeita eli pieniä suklaamunarakeita.

Nämä suklaamuffinsit ovat ehkä maailman parhaita, sillä joukossa on kunnollisia suklaan paloja ja ne nousevat hurmaavan kuohkeiksi. Eli toimivat ihan sellaisenaankin. Kuorrute tuo toki oman lisänsä, ja itse pidän eniten juuri tällaisista kevyistä rahkapohjaisista kuorrutteista (jos nyt kermavaahto-rahkaseosta voi kevyeksi sanoa, lähinnä viittaan siihen, miltä se tuntuu suussa tuhdin suklaan kaverina). Kuorrute on melkein kuin pieni linnunpesä suklaamunarakeille! 

Helppoja ja herkullisia pääsiäisleipomuksia sekä auringonpaistetta pääsiäiseesi!


Appelsiini-suklaiset pääsiäismuffinsit

100 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
120 g taloussuklaata rouhittuna

kuorrute
2 dl vispikermaa
2 dl maustettua appelsiinirahkaa
3 rkl tomusokeria
pieniä pääsiäismunarakeita

Sekoita pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita hyvin välissä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa pienissä erissä sekoittaen. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan. Jaa taikina 10-12 muffinsivuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paiston loppupuolella työntämällä tikun muffinsiin (jos taikinaa ei jää tikkuun, muffinsit ovat valmiit). Anna muffinsien jäähtyä. 

Vispaa kerma. Lisää joukkoon appelsiinirahka sekä tomusokeri ja sekoita. Pursota kuorrute muffinsien päälle (voit jättää keskelle pienen "pesän" suklaamunarakeille). Koristele lopuksi suklaisilla pääsiäismunarakeilla.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus