Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Toscanalainen leipäsalaatti eli panzanella



Toscanalainen leipäsalaatti eli panzanella on pitkään kuulunut ruokiin, joita haluaisin testata. Sopivaa tilaisuutta ei oikein ole ilmaantunut, kunnes muutama viikko sitten hyvä ystävä tuli yökylään ja googlettelin jotain kivaa uutta salaattia meille iltapalaksi. No se panzanella tietysti! 

Panzanella koostuu yksinkertaisimmillaan leivästä ja tomaatista sekä oliiviöljyn ja viinietikan yhdistävästä kastikkeesta. Leivät paahdetaan pannulla rapeiksi krutongeiksi - tähän käy oivasti kaikki parhaat päivänsä nähneet kuivahtaneet leivät. Mukaan salaattiin voi heittää erilaisia kasviksia ja tässä ruokaisammassa versiossa myös pekonia. Paahdoin omaan salattiini paprikaa uunissa ja marinoin hetken kesäkurpitsaa. Voit lisätä paprikat ja kesäkurpitsat joukkoon myös sellaisenaan, ihan naturellina, mutta tuo kevyt paahtaminen ja marinointi tekevät niistä mielestäni vielä astetta herkullisempia.

Panzanella käy hyvin lounaasta ja sopii myös osaksi brunssia. Tai kuten meidän tapauksessa, toimii herkullisena perjantai-iltapalana kera viinin ja juustojen. Lämmin suositus, todella maukas salaatti!

Panzanella

1-2 paprikaa
1/2 kesäkurpitsa 
oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellaa
1 pkt pekonia
1 pieni punasipuli
10-12 kpl oliiveja
kourallinen basilikanlehtiä

krutongit
muutama paksu siivu vaaleaa leipää
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
kuivattua tai tuoretta rosmariinia

kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus rosmariinia
ripaus mustapippuria

Pilko paprikat isohkoiksi paloiksi. Lorauta päälle oliiviöljyä sekä vähän suolaa ja mustapippuria. Laita paprikat paahtumaan 150-asteiseen uuniin, kunnes ne ovat hieman pehmenneet (n. 20-30 minuuttia). Pilko kesäkurpitsa. Laita kesäkurpitsapalat marinoitumaan kulhoon, jossa on pari rkl oliiviöljyä, yksi rkl sitruunanmehua sekä suolaa ja mustapippuria. Sekoita ja anna marinoitua salaatin valmistamisen ajan.

Paista pilkotut pekonit kuivalla pannulla. Saadaksesi rapeaa pekonia lisää pekonit kylmälle pannulle ja laita sitten vasta levy täydelle teholle. Paista, kunnes pekoni on tummaa ja rapeaa. Nouki pekonit talouspaperin päälle kuivumaan, mutta älä kaada pekonin rasvaa pannulta pois.

Pilko leipäsiivut kuutioiksi ja lisää ne pannulle pekonin rasvan joukkoon. Lisää tarvittaessa loraus oliiviöljyä. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Paista kullanruskeiksi krutongeiksi ja lisää lopuksi rosmariini, suola ja mustapippuri.

Halkaise kirsikkatomaatit, pilko punasipuli puolikkaiksi renkaiksi ja revi mozzarella paloiksi (paitsi jos käytät valmiita pieniä mozzarellapalloja, jotka voi lisätä salaattiin sellaisenaan). Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kokoa salaatti. Sekoita keskenään uunissa paahdetut paparikat, marinoituneet kesäkurpitsat, kirsikkatomaatit, mozzarella, pekoni, punasipulit, oliivit, basilikanlehdet ja krutongit. Lisää kastike joukkoon.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus