Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Feta-lihapullat tomaattikastikkeessa



Olen pitkään odottanut sitä yhtä ja oikeaa lihapullaohjetta, joka vie syöjänsä jalat alta. Kärsin siitä inhottavasta ongelmasta, etten osaa maustaa lihapullia kunnolla. Vaikka kuinka rouhin suolaa ja pippuria taikinaan, pullerot jäävät mielestäni aina hieman laimean makuisiksi. Onko kellään teistä tätä samaa ongelmaa?

Nyt uskon saaneeni erittäin varteenotettavan ehdokkaan tulevaksi luottolihapullareseptikseni. Se on tässä ja alkujaan Soppa365:stä bongattu. Lääke mauttomuuteen on simppeli: feta. Murustettu fetajuusto tuo lihapulliin juuri sitä kaivattua särmää, ja annoksesta jää vihdoin muistijälki. Nämä todella maistuivat! Pitkään haudutettu tomaattikastike oli myös erityisen hyvää ja kietoutui spaghetin ympärille sulavasti.

Saattaa siis olla, että jatkossa meidän lihapullat sisältävät varsin usein fetajuustoa. Tai sitten osallistun vielä jollekin maustamisen alkeiskurssille...


Feta-lihapullat tomaattikastikkeessa

tomaattikastike
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl balsamicoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 ruukkua basilikaa

lihapullat
400 g jauhelihaa
75-100 g fetajuustoa
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 ruukkua basilikaa
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna 

lisäksi
300 g spaghettia

Laita tomaattikastikkeen ainekset öljyä ja basilikaa lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla lihapullien valmistamisen ajan (tai noin 30-45 minuuttia).

Laita jauheliha kulhoon. Murusta joukkoon feta. Hienonna valkosipuli ja basilika jauhelihan sekaan, lisää suola, mustapippuri sekä kananmuna. Sekoita taikina käsin. Öljyä kädet ja muotoile taikina lihapulliksi.

Kuumenna öljyä paistinpannussa. Ruskista lihapullat yhdessä tai tarvittaessa kahdessa erässä ja nosta tomaattikastikkeen joukkoon. Anna hautua vielä hetki. Sekoita lopuksi oliiviöljy ja hienonnettu basilika kastikkeeseen.

Ripottele halutessasi fetaa ja hienonnettua basilikaa vielä koristeeksi (meidän perheellä oli näemmä sen verran kova nälkä, että tämä osuus jäi unholaan). Tarjoile keitetyn spaghetin kera.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Olit muokannut ohjetta ja jättänyt aineita pois jne.

    VastaaPoista
  2. Such a great blog, thanks for sharing very useful content....
    Taxi Service in Jodhpur

    VastaaPoista
  3. Wonderful & very informative article. Thanks for sharing such a informative and useful post.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus