Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Pieni sitruuna-mustikkakakku



Miksi pieni?

No siksi, kun teki mieli "jotain pientä". Ihan vähän jotain herkkua, johon ainekset löytyivät valmiina kaapista. Kävi niin onnellinen sattumus, että jääkaapin hyllyllä makoili lemon curd -sitruunatahnapurkki, ja siitä se idea sitten lähti. Pieni sitruunainen leivonnainen syntyi eräänä iltana makeanhimossa, joukkoon laitoin vielä mustikoita, jotka sopivatkin sitruunan pariksi hienosti. Tässä kakussa sitruuna todella maistuu! Kypsyyden kanssa kannattaa olla tarkkana ja kokeilla tikulla, ettei kakku jää liian löysäksi. Minä olin hieman turhan kiireinen ja kakku jäi aavistuksen liian tahmaiseksi.

Tämä kakku on tehty puolikkaana annoksena eli alla oleva resepti puoliksi. Eli se todellakin oli pieni. Mutta pieneen makean himoon juuri sopiva.

Ja silti jäi vielä seuraavallekin päivälle...


(Pieni) sitruuna-mustikkakakku

2 dl sokeria
120 g voita
2 kananmunaa
2 dl lemon curd sitruunatahnaa
1,5 dl ruokakermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl mustikoita

kakkuvuokaan: korppujauhoja ja rasvaa

päälle: valmista vaniljarahkaa

Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vaahdottamista, kunnes seos on ilmavaa. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekoittaen taikinaan, vatkaa hetki. Lisää lopuksi kerma, suola ja lemon curd -tahna. Jatka vatkaamista, kunnes taikina on vaahtomaista. Sekoita varovasti joukkoon (jäiset) mustikat.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Jos teet koko taikinan, kakkuvuoan on hyvä olla vähintään 1,2 litrainen, puolikkaalle taikinalle riittää pieni vuoka. Paista 150 asteisessa uunissa 60-75 minuuttia (kokeile tikulla paiston loppuvaiheessa, ettei kakku ole enää löysä). Puolikkaalle taikinalle riittää hieman lyhyempi paistoaika, n. 45-50 min.

Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vuoastaan tarjoiluastialle. Levitä päälle halutessasi valmista vaniljarahkaa sekä mustikoita.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Ihana! Mun pikaherkut on yleensä muffinsseja, joihin myös on aina ainekset. Vaihdellen kaapista pähkinöitä, suklaata, omenahilloa, pakastemarjoja...
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan sama juttu täällä, muffinsit ovat ne ykkös-pikaherkut! Yleensä aina löytyy ainekset ja valmistuvat nopeasti.

      Poista

Follow @hellajahoukutus