Ristiäistarjoiluistamme laitan jakoon vielä ehdottoman uuden voileipäkakkusuosikkini. Suhtaudun yleensä vähän nihkeästi voileipäkakkuihin, sillä olen syönyt riittävän monta liiallisissa tuorejuustotäytteissä ja -kuorrutteissa uivaa kakkua, joiden koristelu vie ajatukset suoraan 80-luvulle. Not my cup of tea. Tämä kakku ei istu perinteisen voileipäkakun raameihin, mutta maistuu juuri niin hyvälle kuin kunnon voileipäkakun kuuluukin. Pehmeää ja maukasta täytettä väkevän ruisleivän kera. Ulkomuoto muistuttaa ihan kakkua ja raikas salaatti riittää hyvin kruunaamaan koristelun.
Kakusta riittää 12-15 hengelle ja se kannattaa valmistaa edellisenä päivänä.
Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku
pohja
reilu puolikas pakettia Real-leipää
n. 80 g tuorejuustoa
täyte
4 liivatelehteä
pala kurkkua
ripaus suolaa
300 g palvikinkkua
1 suolakurkku
persiljaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 dl laimeaa lihalientä
mustapippuria
koristeluun
kauniita salaatinlehtiä, kuten lollo rossoa tai salanovaa
kinkkusiivuja
Murusta Real-leipäsiivut pieneksi ja lisää joukkoon tuorejuustoa sen verran, että murumassa pysyy hyvin koossa. Voitele irtopohjavuoan reuna öljyllä ja laita se suoraan tarjoiluastialle ilman pohjaosaa. Painele leipämuru tarjoiluastian pohjalle vuoan reunojen sisäpuolelle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kurkku ja ripottele sen päälle suolaa. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois siivilässä.
Pilko palvikinkku, suolakurkku ja persilja pieneksi. Sekoita yhteen maustamattoman tuorejuuston kanssa. Mittaa toiseen kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata lihaliemeen. Anna liivatenesteen hieman jäähtyä ja kaada se ruohosipulituorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
Yhdistä ruohosipulituorejuustoseos, kurkkuraaste sekä kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä hyvin suojattuna jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli.
Irrota reunus varovasti hyytyneen kakun ympäriltä. Koristele salaatinlehdillä ja kinkkurullilla ennen tarjoilua.
Yksinkertainen koristelu on kyllä nätti! Vastaavia kakkuja on tullut myös tehtyä vaikka jotenkin fanitankin ihan perinteisiä voileipäkakkuja!
VastaaPoistaRistiäistarjoiluistanne kiinnostaisi kuulla myös mitä mozzarella-viikunasalaatissa on, muuta kuin mozzarellaa ja viikunaa? Kuulostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta!
Ilman muuta voin laittaa myös tuon mozzarella-viikunasalaatin ohjeen! Koitetaan saada viikon sisällä postattua! :)
PoistaKiva juttu, jään mielenkiinnolla odottamaan :)
PoistaHuhhuh, eikö tässä sitä tuorejuustoa vasta olekkin, eihän tuo näytä mitään muuta olevankaan..vähän vihreitä rehuja päällä :o
VastaaPoistaHahaa, totta tuokin, aika paljon tuorejuustoa tässä. Mutta mun suussa maistuu hyydytettynä vähän eriltä ja Real-leipä tuo sopivasti kontrastia verrattuna usein käytettyyn paahtoleipään. :)
PoistaMinäkin tykkään enemmän näistä hyydytetyistä versioista kuin perusvoikkareista.
VastaaPoistaNäissä on vähän erilaista kivaa vaihtelua perinteisiin suolaisiin tarjottaviin!
PoistaTestattu ja erittäin hyväksi todettu!!! :) Kiitos ohjeesta! ♥
PoistaHei kiva! Hienoa että maistui, tää oli mun suuri suosikki <3
PoistaMeillä tarjottiin tätä pojan 1v-synttäreillä ja voi, tämä oli menestys! Kiitos loistavasta reseptistä.
VastaaPoistaHuippua, että maistui! :)
Poista