Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Voileipäkakku minun mieleeni



Ristiäistarjoiluistamme laitan jakoon vielä ehdottoman uuden voileipäkakkusuosikkini. Suhtaudun yleensä vähän nihkeästi voileipäkakkuihin, sillä olen syönyt riittävän monta liiallisissa tuorejuustotäytteissä ja -kuorrutteissa uivaa kakkua, joiden koristelu vie ajatukset suoraan 80-luvulle. Not my cup of tea. Tämä kakku ei istu perinteisen voileipäkakun raameihin, mutta maistuu juuri niin hyvälle kuin kunnon voileipäkakun kuuluukin. Pehmeää ja maukasta täytettä väkevän ruisleivän kera. Ulkomuoto muistuttaa ihan kakkua ja raikas salaatti riittää hyvin kruunaamaan koristelun.

Kakusta riittää 12-15 hengelle ja se kannattaa valmistaa edellisenä päivänä.

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku


pohja
reilu puolikas pakettia Real-leipää
n. 80 g tuorejuustoa

täyte
4 liivatelehteä
pala kurkkua
ripaus suolaa
300 g palvikinkkua
1 suolakurkku
persiljaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
1/2 dl laimeaa lihalientä
mustapippuria

koristeluun
kauniita salaatinlehtiä, kuten lollo rossoa tai salanovaa
kinkkusiivuja

Murusta Real-leipäsiivut pieneksi ja lisää joukkoon tuorejuustoa sen verran, että murumassa pysyy hyvin koossa. Voitele irtopohjavuoan reuna öljyllä ja laita se suoraan tarjoiluastialle ilman pohjaosaa. Painele leipämuru tarjoiluastian pohjalle vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kurkku ja ripottele sen päälle suolaa. Valuta raasteesta ylimääräinen neste pois siivilässä.

Pilko palvikinkku, suolakurkku ja persilja pieneksi. Sekoita yhteen maustamattoman tuorejuuston kanssa. Mittaa toiseen kulhoon ruohosipulituorejuusto sekä ranskankerma. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata lihaliemeen. Anna liivatenesteen hieman jäähtyä ja kaada se ruohosipulituorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.

Yhdistä ruohosipulituorejuustoseos, kurkkuraaste sekä kinkkuseos keskenään. Mausta mustapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä hyvin suojattuna jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mutta mielellään yön yli.

Irrota reunus varovasti hyytyneen kakun ympäriltä. Koristele salaatinlehdillä ja kinkkurullilla ennen tarjoilua.
QuickEdit
Mona
11 Comments
Share :

11 kommenttia:

  1. Yksinkertainen koristelu on kyllä nätti! Vastaavia kakkuja on tullut myös tehtyä vaikka jotenkin fanitankin ihan perinteisiä voileipäkakkuja!

    Ristiäistarjoiluistanne kiinnostaisi kuulla myös mitä mozzarella-viikunasalaatissa on, muuta kuin mozzarellaa ja viikunaa? Kuulostaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta voin laittaa myös tuon mozzarella-viikunasalaatin ohjeen! Koitetaan saada viikon sisällä postattua! :)

      Poista
    2. Kiva juttu, jään mielenkiinnolla odottamaan :)

      Poista
  2. Huhhuh, eikö tässä sitä tuorejuustoa vasta olekkin, eihän tuo näytä mitään muuta olevankaan..vähän vihreitä rehuja päällä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, totta tuokin, aika paljon tuorejuustoa tässä. Mutta mun suussa maistuu hyydytettynä vähän eriltä ja Real-leipä tuo sopivasti kontrastia verrattuna usein käytettyyn paahtoleipään. :)

      Poista
  3. Minäkin tykkään enemmän näistä hyydytetyistä versioista kuin perusvoikkareista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on vähän erilaista kivaa vaihtelua perinteisiin suolaisiin tarjottaviin!

      Poista
    2. Testattu ja erittäin hyväksi todettu!!! :) Kiitos ohjeesta! ♥

      Poista
    3. Hei kiva! Hienoa että maistui, tää oli mun suuri suosikki <3

      Poista
  4. Meillä tarjottiin tätä pojan 1v-synttäreillä ja voi, tämä oli menestys! Kiitos loistavasta reseptistä.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus