Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Nakkikakku seitsemänvuotiaalle



Synttärisankari oli ikionnellinen kakustaan, joka hävisi parempiin suihin alle puolen minuutin. Myöskään lahjarallista ei puuttunut menoa ja meininkiä :) Lahjapaperin jämiä löytyy edelleen maton uumenista...

Kyllä synttärit on kivoja!!


Onnea Selma 7 v.!

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Stockholm, I love you



Jos asuisin jossain muualla kuin Suomessa, asuisin Tukholmassa. Ja juuri tuollaisessa vanhassa kauniissa rakennuksessa, jonne aamuaurinko paistaa häiritsevän ihanasti heti aamuvarhaisesta, ja jonka ikkuna on kutsuvasti auki. Josta aamulenkille meren äärelle ei ole kuin kivenheitto. Ja jossa pidettäisiin illanistujaisia hyvien ystävien, viinin ja elämää parantavien keskustelujen sekä naurunremahdusten säestämänä.

Oi ihana Tukholma! Haaveilujen kohde.

Rakkaudentunteeni Tukholmaa kohtaan sai taas vahvistusta viikonloppuna, kun piipahdimme naapuripääkaupungissa pikaisesti. Päivä kului kierrellen, kaarrellen, ihastellen ja shoppaillen. Vaikkei sisustuskauppoja sen ihmeemmin kerettykään kiertämään, löytyi matkan päällä muutama aivan ihana paikka. Ja huonekaluja, sisusutustavaroita ynnä muuta pikku-tilpehööriä vaikka kuinka!

Seuraavan kerran, kun pääsen sisustamaan, se on suunta kohti Tukholmaa auton ja tyhjän takakontin kera. Ja Visa takataskussa :) Nämä kuvat ovat Tukholman vanhimmasta tavaratalosta, PUBista.


Myös lapsille (ja lapsenmielisille) löytyi kaikkea aivan ihanaa!


 Ja tietysti herkkujakin piti maistella :)


Koska pääsee uudestaan??

Onneksi se ei ole kaukana. Se Tukholma.
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

Broileri-pastasalaatti



Jahas, taas pitäisi jaksaa orientoitua tulevaan työviikkoon todella kivan viikonlopun jäljiltä. Ja kesän viimeisen, jos meteorologeja on uskominen. Nytkö se muka on jo ohi??

No eipä auta, katse kohti touhukasta ja tunnelmallista syksyä sekä viikon työhaasteita. Lounasevääksi töihin sopii mainiosti tämä ruokaisa broileri-pastasalaatti.

Broileri-pastasalaatti


400 g broilerifileitä
2 rkl öljyä
mustapippuria
100 g spirali- tai pennepastaa
0,5 dl sitruunapestoa
0,5-1 rasia fetakuutioita
pala purjoa
1 pieni paprika
1/2 kurkkua
1/2 rasia kirsikkatomaatteja
1 ruukku jääsalaattia

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Paista broilerit öljyssä kypsiksi. Mausta pippurilla. Leikkaa fileet 4-5 siivuun.

Keitä pasta kypsäksi, valuta ja sekoita joukkoon pesto. Anna pastan jäähtyä.

Valuta fetakuutiot. Suikaloi purjo ja paprika, paloittele kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita juustokuutiot, purjo, paprika, kurkku ja tomaatit pastaseoksen joukkoon. Lisää joukkoon puolet broilereista.

Revi salaatti tarjoilukulhoon ja kaada päälle pastaseos. Asettele salaattiseoksen päälle loput broilereista. Viimeistele vielä hyppysellisellä rouhittua mustapippuria.


Aurinkoista viikon alkua kaikille! :)
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Wedding snapshots



Viikonloppuna vietettiin häitä. Ei omia, mutta erittäin hyvien ystävien. Tunnelmallinen päivä, kaunis morsian, komea sulhanen ja rakkautta ilmassa. Täydellistä!


Onnitteluja, kättelyjä ja halauksia...


...odottavia halauksia...


...täpötäysi lahjapöytä...


...hyvää ruokaa...


...herkullista hääkakkua...


...ja tietysti tanssia. Paljon tanssia. Pikkutunneille saakka.

Kiitos hääparille ihanasta juhlapäivästä ja hurjasti onnea yhteiselle matkallenne!!
QuickEdit
Mona
6 Comments
Share :

Iltapalaleivät


 

Kun Oltermanni ja kalkkunaleike alkaa kyllästyttää, iltapalaleipiin laitetaan täytteeksi tomaattia ja mozzarellaa. Ja koko ihanuus hetkeksi uuniin. Todella hyvää!! Tämä maukas idea tuli Annemilta, kiitos! Saman postauksen fetakääröt lähtevät kokeiluun tällä viikolla...

Tomaatti-mozzarellaleivät


6 kpl ruisleipää
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
kevätsipulin vartta
1 pkt mozzarellaa
1/2 sitruunan mehu
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa

Valuta ruisleiville ohuesti oliiviöljyä. Kuori ja puolita valkosipulinkynsi ja sivele oliiviöljyä leivälle kynnen leikkuupinnalla. Kuutioi tomaatit ja mozzarella sekä pilko kevätsipulin varret ja hienonna basilikan lehdet. Sekoita ne yhteen kulhossa, purista joukkoon sitruunan mehu ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Laita seos ruisleipien päälle ja ruiskauta päälle vielä vähän oliiviöljyä ohuena nauhana. Paista uunissa, kunnes juusto on hieman sulanut ja saanut väriä.

Mmmmm.... <3
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

Raparperi-riisipuuro



Nyt täytyy tehdä tunnustus. Alkukesän raparperi-rahkapiirakan jälkeen en ole käyttänyt raparperiä laisinkaan. Vaikka se on niin hyvää! Ja vain niin pienen aikaa saatavilla! Ja vaikka niin kovasti alkukesästä eri raparperiruokia suunnittelinkin. Ja ja ja...

No, viime viikolla asiaan tuli korjaus! Kokeilin ihan uutta raparperiherkkua, raparpeririisipuuroa. Tein raparpeririisipuuron omenariisipuuron ohjeella, mikä... no, ei ehkä ollut se aivan paras vaihtoehto. Raparperi nähkääs on jonkin verran happamampaa kuin omena. Jos ette sattuneet tietämään. Vaikka lisäsin kyllä sokerin määrää alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna, ei se silti ollut ihan riittävän makeaa. Puuro sai lautasella kaverikseen (paksun) sokerikuorrutteen.

No, tässäpä nyt ohje, johon lisäsin vielä hieman siirappia makeutta tuomaan. Monissa raparperi-riisipuuron ohjeissa puuro suurustetaan, mutta itse en nähnyt sitä tarpeelliseksi. Koostumus toimi erinomaisesti näinkin!

Raparperi-riisipuuro

 

1 l vettä
2 dl puuroriisiä
400-500 g raparperia
1 dl sokeria
1/2 dl siirappia
1/2 tl kanelia
1/4 tl suolaa

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon riisi ja keitä kannen alla noin 25 minuuttia.

Pilko raparperit ja lisää ne sekä sokeri, siirappi, kaneli ja suola puuron joukkoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia, kunnes riisi on kypsää ja raparperit pehmenneet.

Puuro maistui erinomaiselta myös viilenneenä kylmän maidon kanssa. Ja sillä lisäsokerilla, jota toivottavasti siis tällä reseptillä ei enää tarvita :)
QuickEdit
Mona
1 Comments
Share :

Kesämatkailua, osa 4: Aulanko



Vielä vähän lomafiiliksia ja -kuvia jakoon! Viimeisellä kesälomaviikolla lähimatkailimme Hämeenlinnaan ja tarkemmin sanottuna Aulangolle, jossa en ollutkaan koskaan aikaisemmin käynyt. Voi miten hieno paikka ja upeat maisemat! Näköalatornista avautui aivan mahtava metsämatto silmän kantamattomiin, minkä suojassa uinui tyyni sininen järvi. Rauhoittava ja melkeinpä meditatiivinen maisema. Sitä olisi voinut tuijottaa vaikka miten pitkään...

 

Aulangon lisäksi kävimme myös Hämeen linnan yhteydessä olevassa vankilamuseossa. Vuoteen 1993 saakka vankilakäytössä olleessa sellivankilassa pääsi kurkkaamaan vankilaelämään 1800- ja 1900-luvuilla ja todella näkemään, millaisissa tiloissa vankilaa on pyöritetty. Hurjaa ja aika kurjaakin. Suosittelen käymään!



QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

Follow @hellajahoukutus