Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Slurps, suklaakakkua



Äitienpäivänä keskustelimme ruokapöydän ääressä siitä, mikä on mielestämme seuraavien kakkujen herkullisuusjärjestys: suklaakakku, porkkanakakku, juustokakku. Tehtävä osoittautui luultua hankalammaksi. Suklaa... eikun juustokakku ehdottomasti... Tai sittenkin porkkana... Mahdoton tehtävä!!

Kakut ovat ehdoton heikkouteni. Erityisesti hyvät sellaiset :) Ja kaikkein herkullisinta kakkua on kertakaikkiaan täysin mahdotonta nimetä. Suklaakakku toimii kuitenkin melkeinpä aina, ja tässä on äitienpäivän suklaakakkuversio, jota nautimme kesän (vai kevään?) ensimmäisten mansikoiden kera.

Suklaisempi suklaakakku


POHJA
300 g tummaa suklaata
150 g voita
6 munaa (jos pieniä 7)
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

KUORRUTUS
½ dl lämmintä vettä
1-2 rkl konjakkia
150 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vatkaa keltuaiset ja 1 dl sokerista vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja ½ dl sokeria. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon. Siivilöi joukkoon sekoittaen jauhot. Lisää valkuaisvaahto suklaaseokseen kevyesti nostellen.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 200 asteessa n. 30 – 35 minuuttia. Kakun on hyvä jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista, joten voit valmistaa pohjan vaikka jo edellisenä päivänä. 

Kostuta kakku ennen kuorruttamista lämpimän veden ja konjakin sekoituksella. Valmista kuorrutus kuumentamalla kerma kattilassa. Varo kuitenkin keittämästä kermaa! Lisää joukkoon suklaa ja voi pieninä paloina. Sekoita, kunnes ainekset liukenevat ja kuorrutus on tasaista. Valuta kuorrutus kakun päälle ja anna kakun vetäytyä ennen tarjoamista.

Kakku maistui mainiosti valmistuspäivänä, mutta oli kuulemma ehdottomasti parempaa seuraavana päivänä, joten ei tee hallaa vaikka kakun antaisi vetäytyä ja maustua jääkaapissa yön yli!
QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Oonkin tätä reseptiä odotellut, tosin masennuin heti kun näin että tässä pitää erotella niitä keltaisia ja valkoisia - ihan mahdoton tehtävä mulle yleensä. Oon kyllä kuullut niistä "munanerottimista", siinäpä mulle uusi vempain ;)

    Näyttää tosi upealta kakulta, nam!

    VastaaPoista
  2. ps. konjakista ISO plussa vielä! juuri tein ihanaa sitruunakakkua jossa oli loraus konjakkia, paras kakku mitä olen itse taikonut :)

    VastaaPoista
  3. No hei, sulla on nyt jo sen verran leipomisharjotuksia takana, että nyt on hyvä kokeilla vähän haastetta. Ostat useammat munat kaupasta niin voi muutama erottelu menää pipariksi. Tosin toi "munanerotin" kuulostais aivan erinomaiselta lisältä sun keittiövempaimiin! :)

    VastaaPoista
  4. Hehe, eikös? mikään vempain ei ole keittiössä turha ;)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus