Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Astetta terveellisemmät banaanivohvelitMuutama viikko sitten vietettiin pikkukokin päiväkodissa pihajuhlaa, jota varten kaivoin vohvelirautamme pitkästä aikaa esiin. Pihajuhlan tarjoiluihin kuului vohvelipiste, joka olikin lasten suursuosikki. Vohvelirautamme pääsi oikein tositoimiin, kun vohvelikojun eteen muodostui kunnon jono! Tuosta illasta lähtien vohvelirauta on jököttänyt keittiömme työpöydällä, sillä sen paikka kaapin perukoilla on niin hankala, että vitkuttelen aina sen sinne asettelemista. Oli siis hyvä syy tehdä omin päin kotonakin vohveleita, kun kerran rauta oli esillä.

Tein tällä kertaa astetta terveellisempiä vohveleita, jotka perustuvat muutama vuosi sitten hitiksi nousseihin banaanilettuihin. Niihin käytetään vain 2-3 ainesosaa: banaania, kananmunia ja mahdollisesti kaurahiutaleita. Melko lailla samalla ohjeella valmistuvat banaanivohvelitkin, ja mielestäni jopa vielä helpommin vohveliraudalla kuin paistinpannulla.

Terveellisyydestä ei tingitty lisukkeidenkaan kanssa: päälle proteiinipitoista vaniljarahkaa sekä banaaniviipaleita ja mansikoita. Ihan huippuhyvä aamiainen!

Niin, ja pikkukokki veti sitten aivan yhtä ison annoksen kuin äitinsäkin. Jostain kumman syystä sama ei päde, kun aamupalaksi on kaurapuuroa...


Banaanivohvelit
6 kpl

2 banaania
4 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
ripaus kardemummaa
(1 tl vaniljasokeria)

päälle
vaniljarahkaa
mansikoita
banaania

Laita banaanit, kananmunat ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen. Mausta halutessasi ripauksella kardemummaa ja vaniljasokeria. Surauta taikina tasaiseksi. Paista öljytyllä vohveliraudalla. Tarjoile vohvelit (proteiinipitoisen) vaniljarahkan sekä mansikoiden ja banaaniviipaleiden kera.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus