Muutama viikko sitten vietettiin pikkukokin päiväkodissa pihajuhlaa, jota varten kaivoin vohvelirautamme pitkästä aikaa esiin. Pihajuhlan tarjoiluihin kuului vohvelipiste, joka olikin lasten suursuosikki. Vohvelirautamme pääsi oikein tositoimiin, kun vohvelikojun eteen muodostui kunnon jono! Tuosta illasta lähtien vohvelirauta on jököttänyt keittiömme työpöydällä, sillä sen paikka kaapin perukoilla on niin hankala, että vitkuttelen aina sen sinne asettelemista. Oli siis hyvä syy tehdä omin päin kotonakin vohveleita, kun kerran rauta oli esillä.
Tein tällä kertaa astetta terveellisempiä vohveleita, jotka perustuvat muutama vuosi sitten hitiksi nousseihin banaanilettuihin. Niihin käytetään vain 2-3 ainesosaa: banaania, kananmunia ja mahdollisesti kaurahiutaleita. Melko lailla samalla ohjeella valmistuvat banaanivohvelitkin, ja mielestäni jopa vielä helpommin vohveliraudalla kuin paistinpannulla.
Terveellisyydestä ei tingitty lisukkeidenkaan kanssa: päälle proteiinipitoista vaniljarahkaa sekä banaaniviipaleita ja mansikoita. Ihan huippuhyvä aamiainen!
Niin, ja pikkukokki veti sitten aivan yhtä ison annoksen kuin äitinsäkin. Jostain kumman syystä sama ei päde, kun aamupalaksi on kaurapuuroa...
Banaanivohvelit
6 kpl
2 banaania
4 kananmunaa
1 dl kaurahiutaleita
ripaus kardemummaa
(1 tl vaniljasokeria)
päälle
vaniljarahkaa
mansikoita
banaania
Laita banaanit, kananmunat ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen. Mausta halutessasi ripauksella kardemummaa ja vaniljasokeria. Surauta taikina tasaiseksi. Paista öljytyllä vohveliraudalla. Tarjoile vohvelit (proteiinipitoisen) vaniljarahkan sekä mansikoiden ja banaaniviipaleiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti