Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Valkosipuli-nyhtöleipäValkosipulileivän muistot vievät lapsuuteen. Vietimme kesät purjeveneessä, eikä 90-luvun alun venekeittiössä valmistettu mitään kovin gurmee-henkisiä sapuskoja. Hernekeittoa, uunimakkaraa ja sen sellaista. Mutta yksi herkku oli aina hihassa, mikä teki ateriasta kuin ateriasta astetta parempaa. Valkosipulileipä. Siivutettu ranskanleipä voideltiin runsaasti valkosipulilla maustetulla voilla ja iskettiin foliokääreessä pentterin uuniin. Ai että, miten maistui muuten hyvältä! Ihan eri fiilis mussuttaa sitä nötkötillä höystettyä hernaria, kun kaveriksi sai pari siivua lämmintä valkosipulileipää.

2010-luvun versio valkosipulileivästä on pyörinyt blogeissa ja lehdissä jo pitkään. Nyhtöleipä siivutetaan ristiviilloin, niin että yksittäiset palat ovat viipaleita pienempiä ja niitä on hauska nyhtää irti leivästä. Valkosipulin lisäksi voi maustetaan yrteillä ja kaiken kruunaa iso kasa parmesanraastetta.  Foliossa uuniin ja kyllä on hyvää!

Niin se vaan on, klassikot kestävät aikaa. Merellä ja maissa.


Valkosipuli-nyhtöleipä

1 vaalea leipä
100 g voita
2-3 valkosipulin kynttä
ruohosipulia
persiljaa
100 g parmesanjuustoa 

Leikkaa leipä parin sentin välein siivuiksi niin, että viipaleet jäävät yhä kiinni toisiinsa (älä leikkaa ihan pohjaan saakka). Tee viillot vielä ristiin samalla tavoin. 

Sulata voi ja sekoita joukkoon hienonnettu valkosipuli sekä yrtit. Levitä sudilla valkosipuli-yrttivoita leivän kaikkiin väleihin. Raasta parmesanjuusto ja ripottele sitä leivän väleihin sekä päälle.

Kääri leipä folioon ja paista ensin 200 asteessa noin 15 minuuttia. Avaa folio ja jatka paistamista vielä noin 5 minuutin ajan.

- - - - -

Tarjoa leipä esimerkiksi kesäisen mansikka-halloumisalaatin lisukkeena:


QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus