Mä olen N I I N myyty tähän jälkiruokaan!!
Tein viikonloppuna Kodin Kuvalehden reseptiarkistosta löytyneellä ohjeella semifreddoa. Eli siis vähän niin kuin jäätelöä mutta ehkä kuitenkin ennemmin jäädykettä. No, samapa tuo, mutta aivan taivaallista oli tämä!! Makuyhdistelmä banaani-toffee on yksi ehdottomista lemppareistani ja kun siihen yhdistää vielä Oreo-keksit niin... ihan täydellistä.
Valmistus vaati vaahdottamista kulhossa jos toisessa, mutta muuten homma on ihan iisipiisi. Kootaan vuokaan, jäädytetään ja valmis! Onneksi semifreddoa jäi pakkaseen vielä pieni nokareellinen, näillä helteillä tämä on juuri parasta herkkua.
Terveisin,
Vasta yhden jäätelön tänään syönyt...
Banoffee-oreo-semifreddo
3 kananmunaa
3 rkl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 banaania
1/2-1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
8 Oreo-keksiä
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Ja sitten vatkaamaan:
- vaahdota valkuaiset omassa kulhossaan
- vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- ja kolmannessa kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi.
Nostele valkuais- ja keltuaisvaahdot kermavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti.
Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi. Levitä laakeaan lasi- tai metallivuokaan puolet kermavaahto-munaseoksesta. Asettele päälle puolet banaaniviipaleista sekä levitä varovasti toffeenokareita karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Murenna päälle puolet kekseistä. Tee toinen kerros samalla tavoin.
Pakasta 3-4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo. Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa hetken ennen tarjoilua, kunnes se on pehmeän kohmeinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti