Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Karkkifudgea lahjaksiTaas on se aika vuodesta kun päiväkodin tädit (ja sedät), opettajat, harrastusten ohjaajat ynnä muut pilttiemme elämään vaikuttaneet henkilöt ansaitsevat kiitoksen kuluneesta lukukaudesta. Usein projekti aiheuttaa, jos ei harmaita hiuksia, niin vähintään pienen tuskastuneen huokauksen: mitä sitä nyt tällä kertaa taas keksisi. En ole itse kovin suurta stressiä ottanut asiasta: pikkukokin päiväkotiryhmän aikuisille on annettu milloin kukkia, milloin yrttejä, toisinaan skumppapullot. Nurkkiin jääviä koriste-esineitä ei niinkään. Kortti kauniiden kiitosten kera riittää myös oikein mainiosti.

Jos aikaa ja tarmoa riittää, ovat itsetehdyt lahjat aina mukavaa vaihtelua. Karkkifudget esimerkiksi valmistuvat tosi helposti ja nopeasti. Niitä on kiva tehdä myös lapsen kanssa yhdessä. Fudget paloitellaan pieniksi suupaloiksi ja pakataan lasipurkkiin tai vaikka läpinäkyvään pikkupussiin. Kylkeen voi askarrella vielä kortin - meillä tehtiin lapsen käden kuvasta pieni elefantti! :)


Karkkifudge

150 g ranskanpastilleja
100 g hasselpähkinäitä / kuorittuja pistaasipähkinöitä
600 g valkosuklaata 
1 tlk (n. 400 g ) kondensoitua maitoa
1 tl sitruunan raastettua kuorta
pieni ripaus suolaa
1 tl vanilja-aromia

Rouhi karkit ja pistaasit kevyesti. Vuoraa noin 25x25cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti. Levitä pohjalle puolet karkeista ja pähkinöistä.

Mittaa valkosuklaa, kondensoitu maito, sitruunankuoriraaste ja mausteet kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä sekoitellen. Maista. Kaada tasainen massa vuokaan karkkien ja pähkinöiden päälle. Painele pinnalle loput pähkinät ja makeiset.

Siirrä vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna jähmettyä ainakin pari tuntia tai seuraavaan päivään. Leikkaa karkkifudge palasiksi.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus