Näyttää siltä, että voin kopioida tähän reseptin aloitukseksi täsmälleen saman tekstin kuin minkä kirjoitin vuosi sitten juhannusviikolla blogiin. Se kuului näin:
"Miten ihanan perinteinen juhannus onkaan taas tulossa! Yhtä kylmä kuin
viime jouluna ja sadealueiden kulusta ei kukaan ota selvää. En edes
muista koska viimeksi juhannuksena olisi päästy nauttimaan helteistä.
Onneksi grilli on kuumana ja sauna myös, lapset saavat leikkiseuraa ja
me pääsemme jussinviettoon ystävien luo. Patjat lattialle siskonpediksi
ja viinilasi käteen. Juhannusstressi on yhtä kuin nolla."
Samalla kaavalla mennään tänäkin vuonna keliennusteiden, seuran ja fiiliksen suhteen. Ei parane valittaa kun kaksi kolmesta on kohdillaan.
Tälle juhannukselle laitan teille jakoon mitä parhaimman juhannusjälkkärin. Lasikulhoon koottava kulhokakku on näyttävä, kesäinen, riittoisa ja helppo tehdä. Se on simppeli kuljettaa mukana juhannuksenviettoon (mikäli matka nyt ei kovin montaa tuntia kestä, kermatäyte saattaa siinä tapauksessa sanoa pienen vastalauseensa). Kulhokakku on periaatteessa ihan perinteinen täytekakku banaaneineen, marjoineen ja kermoineen, mutta kulhoon koottuna. Pohjan voit tehdä edellisenä päivänä ja koota kakun tarjoilupäivänä. Marjoiksi sopivat ihan kaikki mieleisesi marjat - tuoreina parhaita, mutta ripottelinpa minä pakkaslokeron viimeiset punaviinimarjatkin kakun pinnalle.
Herkullista ja vähälumista juhannusta toivotellen!
Kesäinen kulhokakku
pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
täyte
4 dl kuohu-/vispikermaa
400 g vaniljarahkaa
1 rkl sokeria
2-3 banaania
1 l mansikoita
päälle
mansikoita, pensasmustikoita, kirsikoita ym. marjoja
muutama sitruunamelissan lehti
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne vaahtoon muutamassa erässä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päällimmäinen leivinpaperi heti. Anna pohjan jäähtyä. Voit tehdä pohjan edellisenä päivänä ja säilyttää sen huoneenlämmössä suojattuna.
Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne ohuelti. Kuori banaanit ja viipaloi ne vinottain ohueksi. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon rahka ja sekoita kertaalleen.
Kokoa kakku isoon lasivuokaan kerroksittain. Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoinen pala ja aseta vuoan pohjalle. Ripottele päälle mansikoita. Lusikoi päälle kerma-rahkaseosta. Leikkaa seuraava pala pohjaa ja asettele kerman päälle (voit koota kerroksen myös pienemmistä kakkupohjan paloista, palan ei välttämättä tarvitse olla yhtenäinen). Lado päälle mansikat. Jos haluat mansikoiden näkyvän kulhon ulkopuolelle, asettele ulommaiset mansikat leikkuupinta vuokaa vasten. Lisää päälle reilusti kerma-rahkaseosta. Lado kulhoon kolmas kerros pohjaa ja lusikoi sen pinnalle loput kermat. Koristele kulhokakku mansikoilla, mustikoilla ynnä muilla mieleisilläsi marjoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti