Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Grillikunkku - Flank steak
Olen ehkä ennenkin hehkuttanut täällä blogissa, miten onnekkaita olemme, kun lähinaapurissamme sijaitsee ihka oikea lihakauppa. En olisi ennen sellaisen ihanuutta osannut riittävästi arvostaa, mutta nyt kun siihen on tottunut, ei "omasta" lihakaupasta olisi missään nimessä valmis enää luopumaan. Kertaakaan emme ole sieltä huonoa lihatuottetta saaneet ja aina kerrotaan hyviä suosituksia ja vinkkejä valmistukseen.

Muutama viikko sitten kaupasta tarttui mukaan naudan kuvetta eli flank steakia. Aikaisempaa kokemusta flank steakista ei meillä ollut, vaikka monia reseptejä onkin ihastellen tullut luettua. Flank steak on varsinainen grilliherkku, joka valmistuu nopeasti grillin kuumuudessa. Liha grillataan kokonaisena ja leikataan valmiina ohuiksi siivuiksi. Makua ja sopivaa rasvaisuutta löytyy, eikä mureudestakaan tarvitse tinkinä, kunhan lihan jättää sisältä punertavaksi. Lihakauppaa ei flank steakiin toki tarvita vaan, kuvetta löytyy näin kesäaikaan myös hyvinvarustelluista ruokakaupiosta.

Varsinainen grillikunkku tämä, sanon minä!

Flank steak

600-800 g flank steakia
2 valkosipulinkynttä
1 chili
4 rkl oliiviöljyä
1 limen mehu
1 tl sokeria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Sekoita ne öljyyn ja purista joukkoon limen mehu. Mausta sokerilla, juustokuminalla, paprikalla sekä suolalla ja pippurilla. Hiero marinadia lihan pintaan ja nosta lihat pussiin. Kaada päälle loput marinadista ja ravistele. Sulje pussi tiiviisti. Anna marinoitua muutamasta tunnista vuorokauteen.

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Kuumenna grilli ja öljyä grillin ritilä kevyesti. Grillaa lihaa noin 4 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpötila on n. 55 astetta. Nosta liha grillistä ja anna vetäytyä foliolla suojattuna noin 10 minuuttia. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi poikkisyin. 

Tarjoa liha lämpimänä valkosipuli-yrttivoin ja sormisuolan kera tai kylmänä esim. tortillojen täytteenä. Alla kuva meidän tortillabuffetista, josta flank steak hupeni nopeaa tahtia tortillaveneiden kyytiin. Nam!

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus