Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Lisää kasviksia viikkoon: Helpot halloumi-kasvispihvit



Nostetaanpa taas kerran esiin helpot ja herkulliset kasvispihvit! Valitsen itse usein työpaikkaruokalan lounasvalikoimasta kasvispyörykät tai -pihvit, mikäli sellaisia on tarjolla. Ne ovat kevyitä ja maistuvia ja usein lisukkeeksi on tarjolla joku ihana kermaviilipohjainen kastike. Kasvispihvit ovat helppoja valmistaa myös itse, eniten aikaa kuluu kasvisten raastamiseen. Makua pihveihin tuo suolainen halloumijuusto, joka raastetaan siinä missä kasviksetkin.

Kasvisruokien määrää omassa ruokavaliossa olisi hyvä meidän kaikkien lisätä. Maukkaita kasvisruokareseptejä on maailma pullollaan, mutta myönnän, että arkikiireessä, viikon ruokalistan ollessa vain hähmäinen ajatuksenpoikanen mielen sopukoissa, sitä tulee helposti tartuttua lähimarketissa tuttuun jauheliha- tai broileripakkaukseen. Siksi hyvältä kuulostavia kasvisruokareseptejä kannattaa bongailla ja talletella itselleen ylös. Niin ne saattavat muistua mieleen siellä kaupan hyllyjen välissä sompaillessa.

Kuten nyt vaikka nämä halloumi-kasvispihvit. Pistäppä kokeiluun!


Halloumi-kasvispihvit

n. 10-15 pihviä

1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 kevätsipulin vartta / pala purjoa
1 pkt halloumijuustoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
mustapippuria

Raasta kesäkurpitsa, porkkanat, palsternakka ja halloumi kulhon pohjalle. Lisää joukkoon pilkottu kevätsipuli / purjo. Sekoita raasteet keskenään ja lisää kulhoon kananmunat ja korppujauhot. Mausta mustapippurilla. Muotoile pihvit puristamalla raastemassa tiiviisti kämmenien välissä. Paista pihvit öljyssä keskilämpöisellä pannulla n. 3-4 min per puoli (käännä varovasti lastan avulla).

Tarjoile pihvien kylkeen esim. tsatsikia.

QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea lisätä halloumia kasvispihveihin. Eipä ole tullut mieleen. Kiitos ideasta!

    VastaaPoista
  2. Halloumista saa hyvää lisämakua, kannattaa ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus