Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jauheliha-maissiburritot ja kolmen sipulin salsa



Oi ihana marraskuu! Kyllä tää pimeys, kylmyys ja märkyys välillä koettelee niin, että kummastelee onko tässä mitään järkeä. Auringonvaloa ei näe, ja arkihulinoissa jää raittiin ulkoilman saantikin välillä täysin väliin. Herätys - päiväkotiin - töihin - päiväkotiin - kauppaan - ruokaa - Pikku Kakkonen - pari leikkiä - iltapala - iltapesu - iltasatu - tunti omaa aikaa - nukkumaan. Siinäpä se perus arkipäivän kaava aika lailla olikin.

No, onneksi on viikonloput, jolloin tankataan lepoa, yhdessäoloa ja toivottavasti vähän ulkoiluakin. Ja hyvää ruokaa! Viime viikonloppuna se koostui näistä ihanista jauheliha-maissiburritoista. Valmistus on supernopeaa ja helppoa. Ja lopputulos ihan super sekin.

Burritot - marraskuun pelastus.


Jauheliha-maissiburritot
neljälle

1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
2 tomaattia
suolaa
mustapippuria
1,5 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl savupaparikaa
chilijauhetta maun mukaan
1 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
100 g maissia
tuoretta persiljaa
4 isoa vehnätortillaa
100 g juustoraastetta

Kolmen sipulin salsa
1 punasipuli
2 kevätsipulin vartta
ruohosipulia
1 iso tomaatti
1/2 limen mehu
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
ripaus mustapippuria

lisäksi
1 avokado
1 prk ranskankermaa 

Tee ensin salsa. Pilko sipulit pieneksi. Kuutioi tomaatti. Laita ainekset kulhoon ja purista päälle limen mehu. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa burritojen valmistuksen ajan.

Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki öjyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Kuutioi tomaatit pannuun. Lisää suola ja pippuri ja sekoittele hetki. Ripottele mausteet ja vehnäjauhot pannuun. Sekoita. Lisää tomaattipyree ja vesi. Anna kastikkeen hautua ilman kantta 5-10 min. Sekoita maissit sekä hienonnettu persilja kastikkeeseen.

Jaa kastike tortilloille. Ripottele juustoraastetta kastikkeen päälle. Kiepauta tortillat rullalle ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa, mielellään grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja burrito saa hieman väriä.

Tarjoa burritot kolmen sipulin salsan, ranskankerman sekä pilkotun avokadon kera.

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus