Nostetaanpa taas kerran esiin helpot ja herkulliset kasvispihvit! Valitsen itse usein työpaikkaruokalan lounasvalikoimasta kasvispyörykät tai -pihvit, mikäli sellaisia on tarjolla. Ne ovat kevyitä ja maistuvia ja usein lisukkeeksi on tarjolla joku ihana kermaviilipohjainen kastike. Kasvispihvit ovat helppoja valmistaa myös itse, eniten aikaa kuluu kasvisten raastamiseen. Makua pihveihin tuo suolainen halloumijuusto, joka raastetaan siinä missä kasviksetkin.
Kasvisruokien määrää omassa ruokavaliossa olisi hyvä meidän kaikkien lisätä. Maukkaita kasvisruokareseptejä on maailma pullollaan, mutta myönnän, että arkikiireessä, viikon ruokalistan ollessa vain hähmäinen ajatuksenpoikanen mielen sopukoissa, sitä tulee helposti tartuttua lähimarketissa tuttuun jauheliha- tai broileripakkaukseen. Siksi hyvältä kuulostavia kasvisruokareseptejä kannattaa bongailla ja talletella itselleen ylös. Niin ne saattavat muistua mieleen siellä kaupan hyllyjen välissä sompaillessa.
Kuten nyt vaikka nämä halloumi-kasvispihvit. Pistäppä kokeiluun!
Halloumi-kasvispihvit
n. 10-15 pihviä
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 palsternakka
2 kevätsipulin vartta / pala purjoa
1 pkt halloumijuustoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
mustapippuria
Raasta kesäkurpitsa, porkkanat, palsternakka ja halloumi kulhon pohjalle. Lisää joukkoon pilkottu kevätsipuli / purjo. Sekoita raasteet keskenään ja lisää kulhoon kananmunat ja korppujauhot. Mausta mustapippurilla. Muotoile pihvit puristamalla raastemassa tiiviisti kämmenien välissä. Paista pihvit öljyssä keskilämpöisellä pannulla n. 3-4 min per puoli (käännä varovasti lastan avulla).
Tarjoile pihvien kylkeen esim. tsatsikia.
Hyvä idea lisätä halloumia kasvispihveihin. Eipä ole tullut mieleen. Kiitos ideasta!
VastaaPoistaHalloumista saa hyvää lisämakua, kannattaa ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoista