Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Jouluhodarit




Kaupallinen yhteistyö: Atria

Taas kerran käy niin, että joulu pääsee yllättämään. Juurihan sitä vasta tottui ajatukseen, että kesä on ohi ja sadesyksy täällä. Nyt sitä avataankin kohta jo joulukalenterin ensimmäiset luukut. Joka joulu päätän, että ensi jouluna aloitan sitten jouluvalmistelut ajoissa, ostan lahjat jo syyskuussa ja suunnittelen joulumenun hyvissä ajoin. Ja joka joulu huomaan herääväni joulutouhuihin, kun joululaulut ovat soineet radiossa jo hyvän tovin ja pari adventtikynttilääkin ehditty jo sytyttää. Onneksi se joulufiilis sieltä aina jossain kohtaa tulee - ennemmin tai myöhemmin.

Tänä jouluna pääsen jälleen kerran valmiisiin joulupöytiin, joten varsinaisia jouluruokia ei tarvitse valmistaa. Sen vuoksi valitsinkin Atrian kanssa tehtävään kaupalliseen yhteistyöhön vähän rennomman ja epätraditionaalisemman jouluruokavaihtoehdon. Jouluiset hodarit valmistetaan lanttulaatikolla mehevöitetyistä hodarisämpylöistä, joiden sisälle kootaan sinappista perunasalaattia tai punakaali-taatelisalaattia sekä Atrian uusia Gastro-makkaroita. Atrian Bravuuri paistovalmiita laatikoita olen käyttänyt jo monena jouluna, ovat ehdottomia suosikkejani. Gastro-makkaroita en ollut tätä ennen testannut, mutta ne herättivät heti mielenkiintoni, sillä makkaran sisällöstä 1/4 on joko punajuurta, perunaa tai ohraa. Juurekset ja jyvät tuovat makua ja keveyttä makkaraan.  Kerrassaan hauska tuoteuutuus!

Hot dogit  sopivat hyvin joulunaluspäiviin, vaikka yöllisten kinkunpaistajaisten snackiksi tai joulukorttitalkoisiin palanpainikkeeksi. Erityisesti suosittelen hodareita kuitenkin joulun jälkeisiin päiviin, kun laatikoita on luultavasti vielä tuhottavana, mutta sellaisenaan eivät oikein enää uppoa. Varaa pari makkarapakettia kaappiin ja valmista peruna- ja/tai punakaalisalaattia jo joulupöytään. Hodarit valmistuvat käden käänteessä.

Lisää herkullisia jouluruokaideoita voit napata Atrian sivuilta!


Lanttuiset hodarisämpylät
24 kpl


5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 kananmunan keltuaista
300 g Atria Bravuuri Paistovalmis Lanttulaatikkoa
50 g voita sulatettuna
1,5 rkl sokeria
2 tl suolaa
16 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl vettä
2 rkl hienoa saksanpähkinärouhetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, keltuaiset, voisula, sokeri ja suola. Lisää lanttulaatikko ja sekoita. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina käsin tai koneella hyvin vaivaten. Peitä taikina-astia keittiöliinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin tunti. 

Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa hetki. Käytä reilusti jauhoja, mikäli tarpeen. Jaa taikina puoliksi ja leikkaa kummatkin puolikkaat 12 yhtä suureen osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkulaisia, noin 10 cm mittaisia sämpylöitä ja nosta uunipellille. Anna kohota liinan alla vielä 30-45 minuuttia. 

Sekoita siirappi ja vesi keskenään ja voitele sämpylöiden pinnat seoksella. Ripottele päälle pieneksi hienonnettuja saksanpähkinöitä. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin kullanruskeita.

Sinappinen perunasalaatti

250 g perunoita
1 pieni punasipuli
1/2 pnt ruohosipulia
1,5 dl ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl hunajaa
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa
rouhittua mustapippuria 

Keitä kuoritut perunat. Anna jäähtyä ja pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja ruohosipuli ja lisää perunoiden sekaan. Sekoita ranskankerma, sinappi, hunaja ja valkoviinietikka keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kastike perunoiden joukkoon. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa.

Punakaali-taatelisalaatti

1/2 pieni punakaali
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
1,5 dl kivettömiä taateleita pilkottuna
100 g fetajuustoa
lehtipersiljaa

Pilko punakaali kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunanmehu, suola ja mustapippuri. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää pilkotut taatelit sekä murustettu feta. Anna maustua hetken. Koristele hienonnetulla lehtipersiljalla ennen tarjoilua.


Lisäksi
1 pkt Atria Gastro Perunamakkaraa
1 pkt Atria Gastro Punajuurimakkaraa
1 punasipuli
1 nippu lehtipersiljaa
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Puolita makkarat ja paista uunivuoassa 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Silppua punasipuli ja rouhi saksanpähkinät. Kokoa hodarit makusi mukaan. Aseta kaksi makkaranpuolikasta halkaistun hodarisämpylän pohjalle. Kasaa päälle joko perunasalaattia tai punakaali-taatelisalaattia. Koristele perunasalaatilliset hodarit punasipulilla ja lehtipersiljalla. Punakaalisalaattia sisältävät hodarit voit puolestaan viimeistellä saksanpähkinärouheella.










Kaupallinen yhteistyö: Atria

QuickEdit
Mona
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Nam, nyt alkoi tekemään mieli hodareita!!
    Tätä hodarisämpyläohjetta pitää kokeilla. Hyvä vaikkapa uudeksi vuodeksi nakkien kanssa. Tein joskus hampurilaissämpylöitä joihin käytin muusijauhetta, ja ne oli suorastaan suussasulavan herkullisia. Uskon että nämäkin ovat, kun tulee tuota lanttulaatikkoa.

    VastaaPoista
  2. Totta, uudeksi vuodeksi sopisi myös mainiosti! Kaikki juuressoseet ovat aivan ehdottomia sämpyläaineksia. Lanttu tuoksui tosi voimakkaasti valmistusvaiheessa taikinassa, mutta valmiissa hodarisämpylöissä se toi lähinnä herkullista mehevyyttä ja pienen lantun vivahteen.

    VastaaPoista
  3. Hei, mitä pidit noista makkaroista?

    VastaaPoista
  4. Pidin kyllä kovasti! Mietin ensin, että miten esim. peruna oikein toimii makkaran sisällä mutta yllättävän hyvin. Myös meidän kolmevuotias mutusteli näitä oikein mielellään.

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus