Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

- Jouluinen muistelumaanantai -


Nyt on kyllä vietetty taas sellaista hiljaiseloa blogissa, että ihan hävettää. Mutta minkäs teet, kun aika ei vaan kaikkeen riitä. Onneksi lähtölaskenta jouluun on jo alkanut, ja kohtaa saa rauhoittua lököilyn ja suklaansyönnin pariin. Meillä kannetaan kuusi sisään tänään tai huomenna. Paketointiurakka on minulle parasta joulufiiliksen nostatusta ja siihenkin ryhdytään tässä jonain iltana. Yksi ihana joulupöytä ja -konsertti ystävän kanssa on tiedossa tällä viikolla, ja viikonlopun koitettua pakataankin sitten perhe ja tavarat autoon ja suunnataan joulunviettoon. Sitä ennen muutama jouluinen muistelumaanantain postaus teille jakoon, rakkaat lukijat.

2016

Viime jouluna tein Atrian kanssa yhteistyössä herkullisen kinkkureseptin lisukkeineen. Chili-kuorrutettu kinkku, bataatti-rusinalimppu sekä sinappinen perunasalaatti nautitaan joko lautaselta tai limpun päälle kasattuna. Kinkkuleipä on minusta paras tapa nauttia joulukinkkua, siitä idea näiden kolmen yhdistämiseen. Kokeile chilikuorrutusta, jos haluat pientä potkua joulukinkkuusi. Bataatti-rusinalimpun voit pyöräyttää myös joulun ruokalahjaksi.

Ohje täällä.

2015

Piparkakkukakkua ei voi vastustaa. Suklainen pohja, piparilta ja banaanilta maistuva täyte sekä piparkakkukoristeet tekevät joulupöydän jälkkäristä täydellisen. Tässä oiva joulukakku, jos sellainen on vielä hakusessa.

Ohje täällä.

2014

Jouluisia leivontaohjeita osui tähän muistelumaanantaihin yksi jos toinenkin. Porkkana-maustekakku edustaa sitä perinteisempää kuivakakkuosastoa, mutta on kaukana kuivasta. Porkkanaraaste tuo kakkuun mehevyyttä ja piparkakkumauste tekee siitä ihanan jouluisen. Ihan täydellinen jouluvieminen tai ruokalahja myös tämä!

Ohje täällä.

2013

Ei ehkä niin selkeä jouluruoka tämä, mutta erinomaisesti myös joulupöytään sopiva lisuke. Yrttimarinoidut herkkusienet voi kasata sillien ja rosollin kylkeen joulun alkupalapöydässä. Reseptiä jos kurkkaatte, niin älkää ihmetelkö valtaisan suurta määrää. Sienet olen alunperin valmistanut kolmekymppisjuhlieni salaattibuffetiin. Resepti kannattaa siis saman tien puolittaa tai tehdä jopa vain 1/3 tai 1/4 määrästä - riippuen kuinka monta henkeä joulupöydässänne istuu.

Ohje täällä.

2012

Kolmas jouluinen leivontavinkki tähän postukseen on piparimudcake. Tätä olen vinkannut teille varmaan joka joulu, mutta hei - voiko mennä pieleen jos yhdistetään mudcake ja piparkakkumausteet?! Nokare kermavaahtoa päälle ja avot, parasta jouluherkkua.

Ohje täällä.

2011

Ei joulupöytää ilman saaristolaisleipää. Ihan kaikkien aikojen paras ohje on tämä äidiltä saatu Saaristolaisleipä Nauvosta. Äiti pyöräyttää sen uskollisesti varmaan joka joulu niin meidän joulupöytään kuin tutuille lahjaksi. Itse en ole monena vuonna sitä joutunut päässyt tekemään, nytkin pakkasessa odottaa yksi päiväkodin joulupajasta ostettu saaristolaisleipä jouluaaton ruokailuja. Saapi nähdä pääseekö se lähellekään tätä äidin luottoreseptin makua.

Ohje täällä.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Voi ei, niin ihanan näköisiä ohjeita että iski runsaudenpula! Liikaa valinnanvaraa, kaikki näyttävät herkulliselta ja mukavan moderneilta vaihtoehdoilta joulupöytään.

    VastaaPoista
  2. Ehkä kolme eri kakkua on tosiaan liikaa yhdelle joululle, pakko siis valita! :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus