Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sinivalkoiset mustikkakuppikakut



Iloista alkanutta vuotta 2018!

Suomi100-juhlavuosi saatiin juuri päätökseen, mutta siitä huolimatta julkaisen näin tammikuun alkuun kovin sinivalkoisen reseptin. Sinisellä ja valkoisella kuorrutuksella koristellut mustikkakuppikakut ovat varsinainen juhlapöydän kaunistus. Jos sinivalkoisuus ei iske, kuorrutteet voi tietenkin värjätä ihan millä värillä haluat.

Itse mustikkamuffinsi toimii myös sellaisenaan ilman kuorrutetta, se on hurjan mehevä ja maukas. Ja ihan älyttömän helppo valmistaa. Kuorruteissa pidän rahka-/tuorejuustopohjaisista ratkaisuista, joihin on yhdistetty kermavaahtoa, ne ovat sopivan keveitä ja ilmavia. Koristelussa menimme pikkukokin kanssa linjalla "enemmän on paremmin" eli kaikki nonparellit ja rakeet, joita vaan kaapista löytyi ripoteltiin pinnalle.

Mainion maukasta vuoden alkua siis - ei kai tässä nyt mitään herkutonta tammikuuta lähdetä viettämään, eihän? :)


Sinivalkoiset mustikkakuppikakut

10-12 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
100 g voita
1,5 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
2 dl mustikoita

kuorrutus
2 dl vispikermaa
100 g maustettua vaniljarahka
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tomusokeria 
sinistä elintarvikeväriä

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä. Kääntele lopuksi mustikat taikinaan.

Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Kun muffinsit ovat jäähtyneet (voit hyvin valmistaa ne vaikka edellisenä päivänä), valmista kuorrutus. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka sekä sokerit. Jaa kuorrutus puoliksi kahteen eri kulhoon. Lisää toiseen muutama tippa sinistä elintarvikeväriä. Lisää väriä varovasti ja sekoita, voit lisätä väriä tarpeen mukaan enemmän.

Pursota osalle muffinseista valkoista kuorrutetta ja osalle sinistä. Koristele nonparelleilla tai muilla leivontakoristeilla.
QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus