Sain tässä muutama viikko sitten ihania tuliaisia: luomu karitsan sekä hirven jauhelihaa. Hirven jauheliha odottelee edelleen pakkasessa, mutta karitsa otettiin jo käsittelyyn ja siitä valmistettiin maukkaita karitsapyöryköitä. Kasasin lihapullat naanleivän päälle tsatsikin ja muiden härpäkkeiden kera. Koska kyseessä oli arki-ilta, mentiin kaupan valmiilla naan-leivillä. Nopeasti valmista.
Karitsanlihapullat ovat makua täynnä. Karitsanliha on itsessäänkin maukasta, mutta kun sen maustaa vielä juustokuminalla sekä ripauksella kanelia ja garam masalaa, ei pullia voi tylsiksi haukkua. Tästä satsista tulee reilusti pyörykoitä, joten voit nauttia loput lihapullat ja tsatsikit seuraavana päivänä vaikka couscousin kera.
Karitsanlihapullat ovat makua täynnä. Karitsanliha on itsessäänkin maukasta, mutta kun sen maustaa vielä juustokuminalla sekä ripauksella kanelia ja garam masalaa, ei pullia voi tylsiksi haukkua. Tästä satsista tulee reilusti pyörykoitä, joten voit nauttia loput lihapullat ja tsatsikit seuraavana päivänä vaikka couscousin kera.
Karitsanlihapullat
500 g karitsan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl garam masalaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
kourallinen minttua / lehtipersiljaa
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja silppua ne. Kuullota sipulisilppuja öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Kaada sipulit kulhoon jauhelihan joukkoon. Mittaa kulhoon mausteet sekä hienonnettu minttu / lehtipersilja ja möyhennä tasaiseksi taikinaksi. Anna maustua hetki.
Pyöritä lihapullataikinasta pienehköjä palloja. Aseta pallot uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tsatsiki
puolikas kurkku
1/2 tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaista jugurttia
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria
(tuoretta minttua)
Raasta kurkku. Laita raaste siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois raasteesta painellen sitä välillä lusikalla. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta halutessasi tuoreella, hienonnetulla mintulla. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Lisäksi
2 naan-leipää (osta valmiita tai tee itse tällä ohjeella)
salaattia
1/2 punasipuli
muutama kirsikkatomaatti
50 g fetaa
lehtipersiljaa
Lämmitä naan-leivät uunissa. Levitä lämpimän leivän päälle tsatsikia, salaattia, karitsapyöryköitä, pilkottua punasipulia ja puolikkaita kirsikkatomaatteja. Murustele päälle fetaa ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.
Oi nam, kuulostaapa ihan sika herkulliselta! Pakko laittaa heti testiin!!
VastaaPoistaJee, kiva kuulla! Oli kyllä tosi hyvää :)
VastaaPoistaNam, minäkin haluan testata tätä! Kiva kehitellä lihapullille muitakin käyttötarkoituksia kuin aina vaikkapa perunan kanssa ruokana. Lihapullat on niiiiin sairaan hyviä, ja etenkin kun niitä välillä vähän tuunailee yrtein ja maustein.
VastaaPoistaTotta, useimmiten meillä pyöräytetään muusi kaveriksi, mutta hyvin sopivat myös leivän päälle, lihapullasänkkäri tai -patonkikin on hurjan hyvää!
VastaaPoista