Kulhoruoat ovat olleet in jo jonkin aikaa. Ateria kootaan yhteen kulhoon usein sektoreittain, ja jokaisella haarukallisella komponentit sekoittuvat keskenään ja maut yhdistyvät. Helppoa ja nopeaa ja usein myös kovin terveellistä, sillä kulhot pitävät sisällään paljon kasviksia. Maailmalla kulhoihin kootaan vaikka mitä - me lähdimme liikkeelle melko yksinkertaisesta kombosta. Riisiä ja tonnikalaa. Simppeliä ja hyvää.
Tonnikalaksi kannattaa varata jokin mausteinen versio, jotta kulho ei jää pliisuksi. Lisää makua saa lorauttamalla riittävästi sitruunaa ja srirachaa päälle. Ja ei kun haarukoimaan!
Tuna bowl eli tonnikalakulho
2 annosta
1,5 dl jasmiini- tai basmatiriisiä
1 porkkana
pala kurkkua
n. 100 g kaalia
1 kevätsipuli
1 tlk maustettua tonnikalaa (esim. punainen thaicurry)
1/2 dl rouhittuja pähkinöitä
1 rkl majoneesia
1 rkl ranskankermaa
1 rkl sitruunanamehua
srirachakastiketta
lehtipersiljaa
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista riisin kypsyessä kasvikset ja muut ainekset. Raasta porkkana ja kuutioi kurkku pieneksi. Suikaloi kaali ja hienonna kevätsipuli. Rouhi pähkinät. Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma ja sitruunanamehu.
Jaa riisi kahteen annoskulhoon. Asettele riisin päälle kasvikset sekä tonnikala haluamallasi tavalla. Ripottele päälle pähkinät. Valuta majoneesi-ranskankermaseoksesta raidat kulhon pinnalle. Mausta srirachakastikkeella ja koristele lehtipersiljalla.
Ihanan värikäs annos. Nää kulhoruoat on hyviä, oma suosikki on lohella (sushikulhotyyliä). Tonnikalaversiota voisi kokeilla myös.
VastaaPoistaKiitos Kaura! Tonnikala on varsinainen pikakulhoruoka, suoraan purkista kulhoon :D Lohi on omakin suosikkini!
VastaaPoista