Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Tiikerikakkupalat vadelmilla ja mascarponella



Näin yli kolmikymppisenä synttäreitä ei enää juurikaan tule juhlittua. Kenties ensi vuonna, kun toinen numero pärähtää vitoseksi. Tai sitten viimeistään seuraavan tasavuosikymmenen kynnyksellä. Saapi nähdä. Mutta vaikka varsinaisia juhlia ei pidetty, sain nauttia silti ihan odottamattoman kivasta synttäriviikonlopusta. Perjantaina vietimme apukokin kanssa harvinaista kahdenkeskistä aikaa keilaamassa ja syömässä. Lauantaina kahviteltiin appivanhempien kanssa ja illalla sain yökylään rakkaan ystävän, jonka kanssa jaettiin juustolautanen, pari viinilasillista, saunatuokio sekä ihanat keskustelut <3 Sunnuntaina vielä laatuaikaa kaupungilla. Ihan huippuviikkis!

Synttärikakkuna toimi tämä ihanuus eli tiikerikakku mascarponella ja vadelmilla kuorrutettuna. Mascarpone mehevöitti kuivakakkutaikinaa herkullisesti ja vadelmat puolestaan raikastivat sitä. Muista, että itse taikinaan voit käyttää ulkomaisia pakastevadelmia, koska ne kuumennetaan, mutta mahdollisten koristevadelmien on hyvä olla kotimaisia. Taikinasta tulee koko pellillinen eli isommallekin porukalle riittää!


Tiikerikakkupalat vadelmilla ja mascarponella

250 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
100 g tummaa leivontasuklaata

päälle
250 g mascarponejuustoa
100 g tummaa leivontasuklaata
200 g vadelmia (pakaste)

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.

Levitä reilut 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille. Sulata paloiteltu suklaa ja sekoita se loppuun taikinaan. Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Pehmennä mascarpone sekoittamalla sitä hiukan ja lusikoi myös se taikinan päälle. Sekoita ja kuvioi suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esim. teelusikalla.

Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Koristele halutessasi valmiit kakkupalat tuoreilla tai suomalaisilla pakastevadelmilla sekä tomusokerilla.
QuickEdit
Mona
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Onnea synttäreiden johdosta! Tämä oli hauska kakkuidea. Pidän kovasti pehmeästä ja täyteläisestä mascarponesta. Minä taidan tehdä synttärikakkuni ensi viikolla puolukasta. Kuulostaapas se keski-ikäiseltä ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Mascarpone kruunaa kyllä kaiken. Puolukkainen kakku kuulostaa herkulliselta ja eikös se ole ihan trendimarja eli ei yhtään keski-ikäistä! :)

    VastaaPoista

Follow @hellajahoukutus