Voi että, miten rakastankaan erilaisia täytettyjä leipiä! Ruokaisa leipä taipuu lounaaksi ja iltapalaksi, perunoiden seurana kunnon ateriaksikin. Varsinaista comfort-foodia, ainakin minulle.
Lehdistä revittyjen reseptien arkistostani pilkahti tämä herkullinen sandwich, jonka täytteinä loistavat klassisen Cobb-salaatin ainekset: kananmuna, avokado, tomaatti ja pekoni. Sinihomejuuston tilalla on cheddaria ja broileri on jätetty tällä erää veks, mutta ruokaisa se on siitä huolimatta. Teimme eräänä perjantaina iltapalaksi ja ai että, miten maistui hyvältä!
Leivät syödään kylmänä, mikä oli sillä lailla hyvä juttu, etteivät ne valokuvaamisprosessin jälkeen olisi enää lämpimiä olleetkaan. Samat ongelmat niin ruokabloggaajilla kuin pikkuvauvojen äideillä...
Cobbin leivät
kahdelle
2 keitettyä kananmunaa
1 pkt pekonia
1 avokado
1 tomaatti
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 dl raastettua cheddar-juustoa
1/2 sitruunan mehu
3/4 dl majoneesia
1/2 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
1/2 ruukkua tammenlehvä-/ muuta salaattia
6 siivua vaaleaa leipää
Keitä kananmunat, kuori ja kuutoi ne. Paista pekonit ja valuta hetki talouspaperin päällä. Kuutioi avokado ja tomaatti, hienonna ruohosipuli ja raasta cheddar. Yhdistä kulhossa kananmunat, avokado, tomaatti, ruohosipuli ja juusto. Purista joukkoon sitruunamehu, ja lisää lopuksi majoneesi ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa leipä siivuiksi. Jaa salaatti neljälle leivälle ja levitä päälle muna-avokadotahnaa. Asettele päälle pekonisiivut. Kasaa leipäpalat kahdeksi kolmikerroksiseksi leiväksi. Puolita halutessasi.
Tänään testattu ja voi että, miten hyvää oli! Tai eihän siitä voi huonoa tulla, jos käytetään pekonia.
VastaaPoista-Hanna
No ei kyllä voi! :D Kiitos kommentista!
VastaaPoista