Theme Layout

[rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Wide]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

No

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Sitruunainen kesäkurpitsa-pekonirisotto



Meidän viimeisimmät risotot on kokkailtu aikana ennen pikkukokkia. Siis reilusti yli kolme vuotta sitten! Tämä asia päätettiin korjata ja minä ryhdyin risotonkeittoon tässä eräänä sunnuntaina. Noh, tulipa siinä samalla tajuttua, miksi siitä viime kerrasta on kulunut sen verran aikaa. Ei ole pikkulapsiperheen pikaruokaa tuo risotto. Hämmentelin risottoani reilut 1,5 tuntia, loppuvaiheessa alkoi nälkäisen pikkukokin suusta kuulua yhä useammin kärsimätön "koska se ruoka on valmista?" -kysely.

Muutamat kurkku- ja porkkanatikut rauhoittivat tilannetta ja pääsimme lopulta lounaspöytään. Ja olihan se ihan hurjan hyvää!! Vaikka aikaa vievää olikin, niin seuraavaa kertaa ei odoteta kolmea vuotta.

Risoton joukkoon laitoin kesäkurpitsaa ja rapeaa pekonia sekä ison kasan parmesanjuustoa ja mascarponejuustoa. Sitruuna taittoi juustot ja rasvat täydellisesti.

Ei muuta kun Pikku Kakkonen pyörimään ja risoton tekoon jatkossakin!

Sitruunainen kesäkurpitsa-pekonirisotto

1 iso sipuli
oliiviöljyä
voita
3,5 dl risottoriisiä (esim. arborio)
2 dl valkoviiniä
1 l kana- tai kasvislientä
1 pieni kesäkurpitsa
1 pkt pekonia
1/2-1 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
125 g mascarponejuustoa 
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria
basilikaa
rucolaa

Pilko sipuli pieneksi. Kuumenna kasarissa loraus oliiviöljyä ja nokare voita. Lisää sipulit ja kuullota niitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää riisi ja sekoita. Kaada joukkoon valkoviini ja hämmennä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisiin.

Ala lisäämään kana-/kasvislientä pari desilitraa kerrallaan niin, että lisäät lientä vasta kun edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Hämmennä seosta koko ajan. Tähän voi kulua aikaa puolesta tunnista jopa tuntiin. Pilko kesäkurpitsa pieneksi ja lisää joukkoon loppuvaiheessa hämmennystä, noin toiseksi viimesen liemenlisäyksen yhteydessä.

Paahda hämmennyksen yhteydessä pekonisiivut uunissa rapeiksi.

Kun kana-/kasvisliemi on lisätty ja imeytynyt, lisää sekaan sitruunan mehu ja kuori, mascarponejuusto sekä parmesanjuusto.  Pilko rapeat pekonit ja lisää myös ne joukkoon. Ota kasari liedeltä ja mausta risotto kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää viimeiseksi joukkoon tuoretta rucolaa ja basilikaa hienonnettuna.

Raasta lautaselle risottoannoksen päälle reilusti parmesanjuustoa ja nauti!

QuickEdit
Mona
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow @hellajahoukutus