Heräsin tässä kertana eräänä ajatukseen, että aina ei tarvitse olla leipomassa, kun jälkiruoasta puhutaan. Maailmassa on paljon ihania ja helppoja jälkiruokia, jotka eivät sisällä leipomista lainkaan. Yllätys, yllätys. Olen vaan jotenkin niin fiksoitunut leipomiseen, kun siitä kovasti kerran tykkään, että aina olen kaivamassa kakkuvuokaa tai muffinsipeltiä esiin.
Mutta tein kuin teinkin siis tähän poikkeuksen, kun kivaa jälkiruokaideaa etsiessäni löysin Soppa365:stä nämä aivan ihanat mustikka-sitruunajäätelöannokset. Ne olivat enemmän kuin erinomaiset jälkiruoat lauantaipäivällisellemme.
Ehkä ensi kerralla sitten taas leivotaan.
Mustikka-sitruunajäätelöt
neljälle
200 g mustikoita
1/2 dl hillosokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
ripaus kanelia
1 l vaniljajäätelöä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
4 Digestive-keksiä
Kaada kattilaan mustikat, hillosokeri, raastettu sitruunankuori sekä kaneli. Kuumenna hiljalleen sekoitellen 5-10 minuutin ajan. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
Paloittele jäätelö kulhoon ja anna sen pehmentyä jonkin aikaa. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja sitruunatahna. Lisää sekaan mustikkaseosta nokareittain ja sekoita kevyesti niin, että seokseen muodostuu isoja raitoja. Annostele tarjoilukulhoihin ja ripottele päälle keksimurua. Nauti heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti